Κατασκευάζεται η «Οδός Ειρήνης» μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας


Ιανουάριος 31, 2021. 21:25. Ελλάδα.

Πρίστινα.

Ο αυτοκινητόδρομος Πρίστινα- Μερντάρε, γνωστός ως «Αυτοκινητόδρομος Ειρήνης», όπως προβλέπει η συμφωνία που υπογράφηκε στις ΗΠΑ,  θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται στα μέσα του τρέχοντος έτους, δήλωσε στο υπουργός υποδομών στο Κοσσυφοπέδιο Αρμπάν Αμπράσι στο Ράδιο Ελεύθερη Ευρώπη.

Το έργο είναι ένα από αυτά που περιλαμβάνονται στη συμφωνία οικονομικής εξομάλυνσης που υπεγράφη στις 4 Σεπτεμβρίου στην Ουάσιγκτον από το Κοσσυφοπέδιο και τη Σερβία.

«Έχουμε παρουσιάσει το σχέδιο σκοπιμότητας στην αμερικανική πλευρά και στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ), με τη βοήθεια της αμερικανικής πλευράς, έχουμε υποβάλει αίτηση για χρηματοδότηση", λέει ο Αμπράσι.

«Παρά το γεγονός ότι έχουμε μια εκλογική διαδικασία, η χρηματοδότηση θα εγκριθεί. Σκοπεύουμε να κλείσουμε αυτήν τη συμφωνία την άνοιξη - επειδή πρέπει να υπάρξει μια νέα διεθνής χρηματοοικονομική συμφωνία στη συνέλευση - προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία κατασκευής του αυτοκινητόδρομου κάποια στιγμή στα μέσα του τρέχοντος έτους», είπε.

Από το σύνολο των έργων που έχουν συμφωνηθεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι πολιτικοί ηγέτες στην Πρίστινα δηλώνουν ότι θα δημιουργηθούν πολλές θέσεις εργασίας, που θα μειώσει σημαντικά την ανεργία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας του Κοσσυφοπεδίου, κάθε χρόνο έως και 25 χιλιάδες άνθρωποι εισέρχονται στην αγορά εργασίας, όλες οι γενιές ηλικίας 18 ετών και άνω. Τα στοιχεία της ίδιας υπηρεσίας, δείχνουν ότι το ποσοστό ανεργίας είναι περίπου 30 τοις εκατό.


--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr