«Προδοσία» του Χουλουσί Ακάρ που φωτογραφήθηκε με τη σημαία των Κούρδων


Ιανουάριος 19, 2021. 20:55 Ελλάδα


Στην πρωτεύουσα της Κουρδικής Περιφέρειας στο Ιράκ, Αρμπίλ,  όπου ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, στο πλαίσιο των επίσημων επαφών του στο Ιράκ,  επισκέφθηκε και την Περιφερειακή Διοίκηση του Κουρδιστάν, στη φωτογραφία που δημοσιοποίησε συμπεριλαμβάνονταν και η σημαία του Κουρδιστάν, όπως σημειώνει η Τζουμχουριέτ.

Συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Γιασάρ Γκιουλέρ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, τον υπουργό Ακάρ καλωσόρισαν ο υπουργός Πεσμέργκα, Σορές Ισμαήλ, ο Πρόεδρος της Προεδρίας της Περιφέρειας του ιρακινού Κουρδιστάν  Φεβζί Χαρίρι και ο αξιωματικός εξωτερικών υποθέσεων  Σεφίν Διζεγί, στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Αρμπίλ.

«Κατά τη διάρκεια του καλωσορίσματος υπήρχε η σημαία που εκπροσωπεί την Δημοκρατία της Τουρκίας και τη σημαία του Ιράκ,  ενώ δίπλα της  υπήρχε η σημαία της περιφερειακής κυβέρνησης του Κουρδιστάν στο Ιράκ (KRG), (δηλαδή των Κούρδων).

Ένα από τα ιδρυτικά μέλη του κόμματος DEVA (το οποίο ίδρυσε ο Αλί Μπαμπατζάν), ο αναλυτής ασφαλείας Μετίν Γκουρτζάν δήλωσε:

 «Είναι η πρώτη φορά που γνωρίζω έναν αρχηγό του Γενικού Επιτελείου που δίνει μια τέτοια φωτογραφία από την επίσκεψή του στην Αρμπίλ».

Πρόσθεσε:

«Εάν ένας ηγέτης ενός κόμματος της αντιπολίτευσης έδινε μια παρόμοια φωτογραφία ( με τη σημαία του Κουρδιστάν), τα μέσα ενημέρωσης που υποστηρίζουν την κυβέρνηση, λόγω της ρητορικής του λαϊκού εθνικισμού που ασκούν, θα τον κατηγορούσαν για «προδοσία» στο PKK και η αναφορά θα μετατρεπόταν σε ένα πλήρες κατηγορητήριο», είπε.

Cumhuriyet

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr