Σκόπια: Επίσκεψη αξιωματούχων στα σύνορα με την Ελλάδα για ‘ενδεχόμενη προσφυγική κρίση'


Απρίλιος 22, 2021. 23:41. Ελλάδα.

Σκόπια.

Ο διευθυντής του Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων, Στογιάντσε Ανγκέλοφ, μαζί με εκπροσώπους της Γαλλικής Πρεσβείας, πραγματοποίησαν επίσκεψη εργασίας στο Κέντρο Υποδοχής Διαμετακόμισης Βίνογιουγκ στα νότια σύνορα, καθώς και στο Περιφερειακό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων της Γευγελής.

Η επίσκεψη συνδέεται με τις δραστηριότητες και για άμεση γνωριμία με την πραγματική κατάσταση στα νότια σύνορα ως μέρος του σχεδίου δράσης για την πρόληψη και τη διαχείριση της διέλευσης μεταναστών από την επικράτεια.

«Ελπίζω ότι δεν θα υπάρξει κύμα προσφύγων, όπως κάποιοι ανακοινώνουν, υπάρχει κάποια χαλάρωση της ροής των μεταναστών, ως επακόλουθο των  μέτρων που ακολουθούνται έξω από τα σύνορα της χώρας», δήλωσε ο Ανγκέλοφ.

Τόνισε ότι ορισμένες χώρες χρησιμοποιούν τους μετανάστες για να ασκήσουν πολιτική πίεση σε αυτούς, και ότι στη Βόρεια Μακεδονία όλα αυτά τα γεγονότα λαμβάνονται υπόψη κατά τη λήψη αποφάσεων.

Ο Ανγκέλοφ επισκέφθηκε επίσης τη γνωστή συνοριακή τοποθεσία Kamen 59 και στη συνέχεια συναντήθηκε με τον δήμαρχο της Γευγελής Σάσο Ποτσκόφ.

Makfax

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr