Τουρκικές πηγές: Οι ΗΠΑ ακύρωσαν την παρουσία δύο πολεμικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα


Απρίλιος 15, 2021. 08:03. Ελλάδα.

Τουρκικές διπλωματικές πηγές δήλωσαν την Τετάρτη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ακυρώσει την ανάπτυξη δύο πολεμικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα, καθ’ όν χρόνο πραγματοποιείται ρωσική στρατιωτική συσσώρευση στα σύνορα της Ουκρανίας.

Η Ουάσιγκτον και το ΝΑΤΟ ανησυχούν για την έντονη ρωσική στρατιωτική παρουσία τις τελευταίες ημέρες κοντά στην Ουκρανία και τη χερσόνησο της Κριμαίας, την οποία η Ρωσία προσάρτησε από την Ουκρανία το 2014.

Οι πηγές ανέφεραν ότι η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα ενημέρωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για την απόφαση, αλλά δεν την αιτιολόγησε.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu δήλωσε αργότερα ότι δεν έχει σταλεί στην Άγκυρα νέα ειδοποίηση σχετικά με πιθανή διέλευση από τα Στενά σε μεταγενέστερες ημερομηνίες.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η Τουρκία μπορεί να έχει παρεξηγήσει την αρχική ειδοποίηση και ότι η αποστολή των πλοίων δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ.

Η Ρωσία, η οποία έχει προειδοποιήσει την Ουάσινγκτον να μείνει μακριά από την Κριμαία και τις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, λέει ότι η αύξηση των στρατευμάτων προκλήθηκε από μια στρατιωτική άσκηση τριών εβδομάδων για να δοκιμάσει τις προετοιμασίες μάχης σε απάντηση σε αυτό που χαρακτήρισε ως απειλητική συμπεριφορά εκ μέρους του ΝΑΤΟ. Πρόσθεσε ότι η άσκηση θα τελειώσει σε δύο εβδομάδες.

Africa Gate

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr