Τσαβούσογλου: «Λαϊκιστής» ο Μπάιντεν λόγω της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων


Απρίλιος 24, 2021. 22:58. Ελλάδα.

Η άποψη του προέδρου των ΗΠΑ για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία στις αρχές του 20ού αιώνα βασίζεται στον λαϊκισμό και η Άγκυρα την απορρίπτει.

Αυτό δήλωσε ο  Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Απορρίπτουμε εντελώς αυτήν τη δήλωση που βασίζεται εξ ολοκλήρου στον λαϊκισμό. Δεν πρόκειται να πάρουμε μαθήματα από κανέναν για την ιστορία μας» , έγραψε ο Τούρκος υπουργός στο Twitter.

Ο Τσαβούσογλου τόνισε ότι «οι λέξεις δεν θα αλλάξουν και δεν θα ξαναγράψουν την ιστορία».

Ο διάδοχος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η σημερινή Δημοκρατία της Τουρκίας, αρνείται το γεγονός της γενοκτονίας, αντιδρώντας απότομα στη διαδικασία διεθνούς αναγνώρισης και καταδίκης αυτού του εγκλήματος και χρησιμοποιώντας μεθόδους διπλωματικής πίεσης εναντίον κοινοβουλίων και ολόκληρων χωρών.

Η επίσημη αναγνώριση από τη Ρωσία για τη γενοκτονία των Αρμενίων στην Οθωμανική Τουρκία έγινε στις 14 Απριλίου 1995, όταν η Κρατική Δούμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας ενέκρινε ομόφωνα μια δήλωση "σχετικά με την καταδίκη της γενοκτονίας του Αρμενικού λαού το 1915-1922", γράφει το ρωσικό δημοσίευμα.

Eurasia Daily

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr