Σκόπια:1500 στρατιώτες από ΗΠΑ, Βουλγαρία και Ελλάδα σε άσκηση στο Κρίβολακ


Μάιος 14, 2021. Ελλάδα.

Σκόπια.

Τρόποι άμυνας σε περίπτωση επίθεσης - ανασυγκρότηση και αντεπίθεση, είναι το κύριο σενάριο των χερσαίων και αεροπορικών δυνάμεων με τις ειδικές μονάδες που θα λάβουν χώρα στην «Decisive Strike 21» στο στρατόπεδο Κρίβολακ της Βόρειας Μακεδονίας.

Η άσκηση «Αποφασιστικό Χτύπημα» που θα αρχίσει τη Δευτέρα είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση που θα διεξαχθεί φέτος, με τη συμμετοχή 1.500 στρατιωτών, εκ των οποίων 1.100 είναι στρατιώτες της Βόρειας Μακεδονίας, 300 στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς των ΗΠΑ και 20 στρατιώτες καθεμία από τις ειδικές μονάδες της Ελλάδας και της Βουλγαρίας. 

Η άσκηση «Αποφασιστικό Χτύπημα» διεξάγεται ως μέρος της μεγαλύτερης στρατιωτικής άσκησης που διεξήχθη ποτέ από τη Συμμαχία του ΝΑΤΟ «Europe Defender 21», στην οποία συμμετέχουν 28.000 στρατιώτες από 27 χώρες μέλη της Συμμαχίας. Οι ασκήσεις θα διεξαχθούν σε 30 διαφορετικούς χώρους εκπαίδευσης σε 12 χώρες στα Βαλκάνια, τη Νότια Ευρώπη και τον Εύξεινο Πόντο.

Εκτός από τους 300 στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς της Φλόριντα στο στρατόπεδο "Strela" στο Krivolak θα είναι μέλη της 4ης Ταξιαρχίας Βοήθειας που σταθμεύει στη Γερμανία και μια ομάδα 12 βοηθών θα παραμείνει μετά το τέλος της άσκησης  έως τις αρχές του επόμενου μήνα.

Μια καινοτομία σε αυτή τη στρατιωτική άσκηση είναι ότι καθηγητές από το Πανεπιστήμιο του Στιπ θα μετρήσουν και θα αναλύσουν τη ρύπανση και τις επιπτώσεις στο περιβάλλον κατά τη διάρκεια των ασκήσεων και των βολών με πραγματικά πυρά.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr