Μεγάλος ο αριθμός των Αλβανών μεταναστών από τη Βόρεια Μακεδονία


Μάιος 3, 2021. 09:13. Ελλάδα.

Σκόπια.

Κύριο θέμα συζήτησης για το ζήτημα της απογραφής του πληθυσμού, είναι τα πληθυσμιακά στοιχεία που αφορούν τους Αλβανούς πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο,  όπως σημειώνει η Βέτσερ των Σκοπίων,  πριν από την επικείμενη απογραφή στη χώρα που θα διεξαχθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου, προσφέρεται από το Ινστιτούτο Διεθνούς Οικονομικής Έρευνας από τη Βιέννη, σύμφωνα με το οποίο 160 χιλιάδες άνθρωποι μετανάστευσαν από τη Βόρεια Μακεδονία από το 2010 έως το 2019, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων ήταν Αλβανοί!

Σύμφωνα με την έρευνα του Ινστιτούτου που δημοσιεύεται από την αλβανική Telegrafi, κατά την περίοδο αυτή πάνω από 1,5 εκατομμύρια άτομα μετανάστευσαν  από τα Δυτικά Βαλκάνια και οι περισσότεροι από τους μισούς ήταν Αλβανοί.

Όπως σημειώνεται, μεταξύ του 2010 και 2019, οι Αλβανοί που μετανάστευσαν από την Αλβανία ανέρχονται σε 500 χιλιάδες, ενώ από το Κοσσυφοπέδιο την ίδια περίοδο μετανάστευσαν 264 χιλιάδες Αλβανοί.

 --

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr