Βουλγαρία: Οι αρχηγοί Εθνικής Ασφαλείας και μυστικών υπηρεσιών αρνούνται να παραιτηθούν


Μάιος 22, 2021. Ελλάδα.

Σόφια.

Οι επικεφαλής της υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας- ЅANЅ και της Υπηρεσίας Πληροφοριών, Ντιμίταρ Γκεόργκιεφ και Ατάνας Ατανάσοφ, κλήθηκαν για ξεχωριστές συνομιλίες από τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Στέφαν Γιάνεφ την Παρασκευή το απόγευμα,  σύμφωνα με την εφημερίδα «24 Ώρες» [24 часа]που επικαλείται υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές.

 

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, τους ζητήθηκε να παραιτηθούν λόγω του σκανδάλου της παρακολούθησης των τηλεφώνων πολιτικών κατά την προεκλογική περίοδο.


Οι δύο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών αρνήθηκαν να προβούν σε παραίτηση επικαλούμενοι δύο ειδικούς νόμους που ορίζουν ρητά λόγους παραίτησης.

Επιπρόσθετα, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός  Στέφαν Γιάνεφ ζήτησε από αρχηγό της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας πληροφορίες με τους πολιτικούς στους οποίους  γίνονταν υποκλοπή.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας Ασφαλείας αρνήθηκε κατηγορηματικά. Το ίδιο συνέβη και με τον αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα, εξάλλου, με την Mediapool και ο ίδιος ο Στέφαν Γιάνεφ ήταν μεταξύ αυτών που είχαν υποστεί υποκλοπή των επικοινωνιών του.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα βρει τρόπους που θα αναγκάσει τους δύο επικεφαλής των κρίσιμων υπηρεσιών να παραιτηθούν.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr