Η Αυτόνομη Διοίκηση της Ροζάβα κλείνει τα σύνορα με περιοχές που ελέγχει η Δαμασκός


Μάιος 25, 2021. Ελλάδα.

Ενόψει των προεδρικών εκλογών την Τετάρτη στη Συρία, η Λαϊκή Ομοσπονδία της Βόρειας Συρίας, η οποία κυβερνά το βόρειο τμήμα της χώρας, έκλεισε τη μετάβαση με περιοχές που ελέγχονται από τη Δαμασκό.

Συγκεκριμένα, η Αυτόνομη Διοίκηση της Ροζάβα, ανακοίνωσε  ότι όλες οι διασταυρώσεις μεταξύ της Ροζάβα και των περιοχών που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Δαμασκού έχουν κλείσει μέχρι νεωτέρας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση ελήφθη πριν από τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στη Συρία την Τετάρτη (26 Μαΐου).

Σύμφωνα με τη γραπτή ανοίνωση της αυτόνομης διοίκησης, όπως σημειώνει η τουρκική «Duvar»,  η διέλευση των συνόρων θα διακοπεί από τις 19.00 σήμερα (χθες). Αναφέρεται ότι η απόφαση θα ισχύει μέχρι την έκδοση νέου διατάγματος.

Επισημαίνεται ότι η Συριακή Δημοκρατική Συνέλευση (SDM), το πολιτικό σκέλος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), αποφάσισε να μποϊκοτάρει τις προεδρικές εκλογές. 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr