Κούρδος Πολιτικός: Οι Ισραηλινοί πιλότοι που βομβαρδίζουν τη Γάζα εκπαιδεύτηκαν στην Τουρκία

 


Ζάγκρος Χεβά: Οι Ισραηλινοί πιλότοι που βομβαρδίζουν τη Γάζα εκπαιδεύτηκαν στην Τουρκία, γράφει το δημοσίευμα της
Rojava News

Μάιος 14, 2021. Ελλάδα.

Ο Ζάγκρος Χεβά, εκπρόσωπος της Ένωσης των Κοινοτήτων του Κουρδιστάν (KCK), δήλωσε ότι η Τουρκία, μέσω του Ερντογάν, φυσούσε για να ανάψει φωτιά στην Παλαιστίνη και ότι οι Ισραηλινοί πιλότοι που βομβάρδισαν τη Γάζα σήμερα εκπαιδεύτηκαν στην τουρκική πόλη Ικόνιο.

Ο εκπρόσωπος της KCK, Χεβά, εξέδωσε δήλωση σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση στην Παλαιστίνη, επισημαίνοντας τα χέρια της Τουρκίας και του Ερντογάν που εμπλέκονται στη δολοφονία Παλαιστινίων στη Γάζα εκπαιδεύοντας τους Ισραηλινούς πιλότους που τώρα βομβαρδίζουν τη Γάζα.

«Η κατάσταση των Παλαιστινίων (Αράβων), Εβραίων και Κούρδων είναι άμεσο αποτέλεσμα του εθνικιστικού μοντέλου του καπιταλισμού», δήλωσε η Χεβά.

«Η επιβολή του μοντέλου έθνους-κράτους στη Μέση Ανατολή οδήγησε σε σφαγές και γενοκτονία», τόνισε ο Χεβά.  Τόνισε, ακόμη,  ότι αν δεν αντιμετωπίσουμε την πολιτική γενοκτονίας του τουρκικού κράτους, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τη σημερινή αιματοχυσία στην Παλαιστίνη.

Πρόσθεσε, «η Τουρκία του Ερντογάν χτυπάει για να πυροδοτήσει τη φωτιά στην Παλαιστίνη, και αυτοί οι Ισραηλινοί πιλότοι που βομβαρδίζουν τη Γάζα σήμερα έχουν εκπαιδευτεί στην Τουρκική πόλη του Ικονίου.  Τα δάκρυα του Ερντογάν για τις βόμβες που πέφτουν στη Γάζα είναι μια προσπάθεια να κρύψει τα βρώμικα εγκλήματα που διαπράττει εναντίον των Κούρδων. Θέλει να αποκρύψει τη χρήση βομβών και χημικών όπλων εναντίον των Κούρδων σήμερα στην Καρέλα, στη Μετίνα, στο Ζαπ και Αβασίν.

Τόνισε ότι τα προβλήματα στη Μέση Ανατολή είναι όλα αλληλένδετα και ότι «η Δημοκρατική Συνομοσπονδία είναι το μοντέλο μας για την επίλυση διαφόρων προβλημάτων στη Μέση Ανατολή». Μπορεί επίσης να εφαρμοστεί με επιτυχία στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση.

Συνέχισε: «Αυτό το μοντέλο δέχεται σοβαρή επίθεση από το τουρκικό κράτος. Όσο οι τουρκικές βόμβες συνεχίζουν να πέφτουν στη Μετίνα, τον Ζαπ και το Αβασίν στο νότιο Κουρδιστάν και οι φωνές που ζητούν λύση, καταστέλλονται, ο Ερντογάν θα συνεχίσει να ρίχνει λάδι στη φωτιά στη Μέση Ανατολή.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr