Κυριακή 16 Μαΐου 2021

Το Κοσσυφοπέδιο υποστήριξε επίσημα το Ισραήλ στη σύγκρουση με την Χαμάς

(φωτό από πορεία υπέρ του Ισραήλ στη Γερμανία)


Μάιος 16, 2021. Ελλάδα.

Πρίστινα.

Η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου υποστήριξε επίσημα το Ισραήλ στη σύγκρουση με την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς σήμερα, εκτιμώντας ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να υπερασπιστεί τον λαό του.

«Όπως κάθε χώρα, το Ισραήλ έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να υπερασπιστεί τον λαό του από  τους περισσότερους από 2.000 πυραύλους που εκτοξεύτηκαν σε αμάχους μόνο από τη Χαμάς, η οποία κρατά όμηρους  τους Παλαιστίνιους πολίτες στον πόλεμο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών του Κοσσυφοπεδίου.

Η ανακοίνωση ανέφερε ότι η Πρίστινα λυπάται για όλα τα θύματα και ζητεί συγκράτηση, τερματισμό της βίας και αναζήτηση ειρηνικών λύσεων.

Ο διευθυντής του Τμήματος Ευρασιατικών Υποθέσεων στο Ισραηλινό Υπουργείο Εξωτερικών, Ιακώβ Λίβν, αντέδρασε σε αυτό, ευχαριστώντας την Πρίστινα για αυτή τη στάση.

"Ευχαριστώ, Κοσσυφοπέδιο", είπε ο Λίβν και μοιράστηκε την ανακοίνωση του υπουργείου από την Πρίστινα στο Twitter, αναφέρει το Tanjug.

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας (MEC) καταδίκασε έντονα την «ισραηλινή βάναυση επίθεση» εναντίον του παλαιστινιακού λαού, σύμφωνα με δήλωση που εκδόθηκε μετά την επείγουσα συνάντηση αυτής της οργάνωσης.
Σύμφωνα, εξάλλου, με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, η Πρίστινα φιλοδοξεί να γίνει πλήρες μέλος αυτής της  ισλαμικής οργάνωσης...

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr