Οι ιρακινές μυστικές υπηρεσίες απέτρεψαν σαμποτάζ σε πετρελαιοπηγή στο Κιρκούκ


Μάιος 9, 2021, 21:12. Ελλάδα.

Ιρακινοί αξιωματούχοι ασφαλείας κατάφεραν να αποτρέψουν σαμποτάζ σε μια πετρελαιοπηγή στην βορειοδυτική επαρχία Κιρκούκ, ανέφερε η Shafaq News .


Άγνωστοι μαχητές τοποθέτησαν εκρηκτικά κοντά σε ένα από τα πηγάδια στο πεδίο Μπάι Χασάν. Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, αξιωματικοί επιβολής του νόμου εξουδετέρωσαν με επιτυχία τη βόμβα.

Ο εξοπλισμός  της παραγωγής πετρελαίου  καθώς και οι εργαζόμενοι δεν επηρεάστηκαν από την επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το πεδίο Μπάι Χασάν γίνεται στόχος μαχητών. Πρόσφατα,  στις 5 Μαΐου, καταστράφηκαν δύο πηγάδια (αρ. 183 και αρ. 177). Η έκρηξη σκότωσε και τραυμάτισε αρκετούς εργαζόμενους. Προκλήθηκε μεγάλη πυρκαγιά, η οποία χρειάστηκε αρκετές ώρες για να σβήσει.

Μια μέρα αργότερα, εμφανίστηκαν στο Διαδίκτυο πληροφορίες ότι η ομάδα 1 του Ισλαμικού Κράτους ενδέχεται να είχε εμπλακεί στο περιστατικό. Οι ριζοσπάστες Ισλαμιστές ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση και δημοσίευσαν φωτογραφίες ενός μαχητή που φέρεται να τοποθετεί εκρηκτική συσκευή στην πετρελαιοπηγή. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις την προηγούμενη μέρα, οι ιρακινές αρχές ανακοίνωσαν την επιτυχή πρόληψη των τρομοκρατικών επιθέσεων που ετοίμασε η ομάδα.

Μετά από αυτό, οι αρχές της χώρας ανακοίνωσαν την ενίσχυση της προστασίας των βιομηχανικών εγκαταστάσεων στην επαρχία Kirkuk και ενέτειναν τους ελέγχους των πηγαδιών, που αυτή τη φορά βοήθησαν στην αποφυγή τραγικών συνεπειών.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr