Σκόπια: Ελεύθερα τα διόδια για τους Σέρβους


Μάιος 26, 2021. Ελλάδα.

«Οι ταξιδιώτες από τη Σερβία θα εξαιρούνται από την πληρωμή διοδίων στη Βόρεια Μακεδονία», αυτό αναφέρει η Kurir των Σκοπίων.

Το σχετικό ψήφισμα εγκρίθηκε σήμερα από την κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας και ισχύει από τις 15 Ιουνίου έως τις 15 Αυγούστου.

Το υπουργείο Οικονομικών της χώρας διέθεσε σχεδόν 2,8 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά ειδικών καρτών M-smart,, οι οποίες θα παρέχουν δωρεάν ταξίδια στους Σέρβους τουρίστες που θα ταξιδέψουν κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου “Koridor 10” αυτό το καλοκαίρι με τα αυτοκίνητά τους.

Οι ηλεκτρονικές ταξιδιωτικές κάρτες θα εκδίδονται σε Σέρβους τουρίστες στο συνοριακό πέρασμα Ταμπανόφτσε όταν εισέρχονται στη Βόρεια Μακεδονία.

Το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας είναι υπεύθυνο για τη δωρεάν διανομή τους.

 Η απόφαση για την κατάργηση των διοδίων στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο της χώρας, που ενώνει τη Σερβία με την Ελλάδα,  λήφθηκε από την κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας  ως έκφραση ευγνωμοσύνης για το εμβόλιο κατά του Covid-19 που ελήφθη από τη Σερβία τον Φεβρουάριο. 

Ένα παρόμοιο μέτρο για ταξίδια χωρίς διόδια τέθηκε σε ένα τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Τρέβινε (Ρεπούμπλικα Σέρπσκα) προς την παραθαλάσσια πόλη Γκερτσέκ Νόβι του Μαυροβουνίου. Σχετική συμφωνία υπογράφηκε μεταξύ των αρχών του Μαυροβουνίου και της Δημοκρατίας Σέρπσκα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr