Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Συνάντηση Βρετανού αξιωματικού πληροφοριών με επικεφαλής τρομοκρατικής ομάδας στη Συρία


Μάιος 31, 2021. Ελλάδα.

Ο εκπρόσωπος της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών MI6, Τζόναθαν Πάουελ, που κάποτε ήταν ο ειδικός απεσταλμένος της Μεγάλης Βρετανίας για τη Λιβύη, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αμπου Μοχάμαντ αλ Τζουλάνι, επικεφαλής της τρομοκρατικής ομάδας  Τζαμπχάτ αλ Νούσρα στη Συρία, όπως

ισχυρίζεται διπλωματική πηγή στο πρακτορείο ειδήσεων Tass στη Μόσχα.

«Υπάρχουν αναφορές ότι οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών προσπαθούν να δημιουργήσουν επαφή με διεθνείς τρομοκρατικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στη Συρία, όχι μόνο έμμεσα, αλλά και άμεσα», ανέφερε η πηγή.

Σύμφωνα με αυτές τις αναφορές, ο αλ Τζουλάνι και ο Πάουελ συναντήθηκαν πριν από λίγο καιρό στη ζώνη αποκλιμάκωσης στο Ιντλίμπ, κοντά στη συνοριακή διέλευση Bab al-Hawa στα σύνορα Συρίας- Συρίας, όπως αναφέρει το Tanjug.

Σύμφωνα με την πηγή, η συνάντηση επικεντρώθηκε στη δυνατότητα διαγραφής της διεθνούς τρομοκρατικής συμμαχίας  Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σάμ, της οποίας η Τζαμπχάτ αλ Νούσρα είναι τώρα μέρος, από τη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr