Βόρειο Ιράκ: «Υψηλόβαθμα στελέχη του PKK σκοτώθηκαν από την MİT»


Μάιος 29, 2021. Ελλάδα.

Αποκαλύφθηκαν οι ταυτότητες 3 ανταρτών του PKK που σκοτώθηκαν σε επιχείρηση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών- MİT (με drone) στην αγροτική περιοχή του χωριού Μάνγκες στο βόρειο Ιράκ, όπως αναφέρει το Ajans Haber.

«Ο ένας από τους τρομοκράτες είναι ο Σελαχατίν Ντεντέ ο οποίος είναι στη λίστα των καταζητούμενων τρομοκρατών και οι άλλοι δύο Κούρδοι είναι ο Μεχμέτ Εμίν Αλκάς και ο Ιρανός υπήκοος Μπαμπέκ Εμπντιλσελεντεσί, ενώ τα στοιχεία ενός ακόμη δεν έχουν καθοριστεί.

Ο Σελαχατίν Ντεντέ μπήκε στο στόχαστρο της MİT ότι έλαβε πληροφορίες ότι μέλη της οργάνωσης των Κούρδων θα μεταφέρονταν από τη Συρία στο Ιράκ.


Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα η MİT ο Ντεντέ και η συνοδεία του εγκατέλειψαν τη Συρία στις 19 Μαΐου 2021 για να προβούν σε δράσεις εναντίον του τουρκικού στρατού που εισέβαλε στο βόρειο Ιράκ.

«Η επιχειρησιακή απόφαση ελήφθη αφού διαπιστώθηκε ότι η ομάδα, της οποίας οι μετακινήσεις από τη Συρία στο Ιράκ παρακολουθήθηκαν βήμα-βήμα, μετέφεραν μεγάλο αριθμό όπλων και εκρηκτικών πυρομαχικών μαζί τους», όπως σημειώνεται.

«Αφού η τρομοκρατική ομάδα απομακρύνθηκε από τους άμαχους οικισμούς και μετακινήθηκε στην ύπαιθρο, ο Σελαχατίν Ντεντέ και τρία μέλη της οργάνωσης μαζί του εξουδετερώθηκαν και η μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών που είχαν μαζί τους εξερράγη».

Ο Ντέντε, ο οποίος μετακόμισε στο Καντίλ στις αρχές του 2020, αναμενόταν να αναλάβει σημαντική θέση στον οργανισμό το καλοκαίρι του 2021.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr