Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Υφυπουργός Εξωτερικών ΗΠΑ: Παρουσιάσαμε μια εναλλακτική λύση στην Τουρκία για τους S-400


Μάιος 28, 2021. Ελλάδα.

Άγκυρα.


«Η απόκτηση των S-400 είναι πρόβλημα για τη συμμαχία του ΝΑΤΟ. Προσφέραμε μια εναλλακτική λύση, ξέρουν ακριβώς τι να κάνουν», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ  Γουέντι Σέρμαν.

Η Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ συναντήθηκε χθες με τον Σεντάτ Ίνναλ, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας. Αυτή ήταν η πρώτη επίσκεψη υψηλού επιπέδου από την κυβέρνηση Μπάιντεν στην Τουρκία.

Η Σέρμαν έδωσε μια ειδική συνέντευξη στο CNN TÜRK μετά τις επαφές της.

Σύμφωνα με τα νέα στο CNN TÜRK, η Σέρμαν ανέφερε τη συνάντηση Ερντογάν-Μπάιντεν, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουνίου.

«Ο Μπάιντεν θα εκφράσει τις ανησυχίες του για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία κατά τη συνάντησή του με τον Ερντογάν»

 

Η Σέρμαν είπε, «νομίζω ότι αυτή η σύνοδος κορυφής είναι πολύ σημαντική για την ανάδειξη των θετικών πτυχών. Ο Πρόεδρος θα εκφράσει ανησυχίες. Θα εκφράσει ανησυχίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία, ειδικά για την πορεία της Τουρκίας. Η Τουρκία είναι στρατηγικός σύμμαχος και παγκόσμια γνωστή, δουλεύουμε πολύ στενά. Συνεργαζόμαστε με την Τουρκία για να υπακούμε στους παγκόσμιους κανόνες για θέματα Αφγανιστάν-Λιβύης, αλλά και για την παγκόσμια τάξη», είπε.

 

«Προσφέραμε μια εναλλακτική λύση για την άρση των κυρώσεων»

 

«Έχουμε παρουσιάσει εναλλακτικές λύσεις για τις κυρώσεις  των S-400 που επιβάλλονται στην Τουρκία. Η απόφαση είναι της Τουρκίας», δήλωσε η Αμερικανίδα Υφυπουργός, προσθέτοντας: «Η παραλαβή των S-400 δημιουργεί πρόβλημα στη συμμαχία του ΝΑΤΟ. Έχουμε παρουσιάσει μια εναλλακτική λύση, ξέρουν ακριβώς τι να κάνουν. Είμαστε εταίροι. Θα μπορέσουμε να βρούμε έναν τρόπο. Αυτή η τεχνική λεπτομέρεια δεν είναι ζήτημα, δεν είναι πολιτικό θέμα. Η Τουρκία γνωρίζει την κατάσταση, γνωρίζει τα βήματα που χρειάζεται για να συζητήσουμε. Το πώς θα κάνουμε αυτά τα βήματα, είναι η απόφαση της Τουρκίας».

Η Σέρμαν υποστήριξε ότι ο μόνος σκοπός της σχέσης των ΗΠΑ με το YPG είναι να νικήσει το ISIS.

 

Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης

 

Η Σέρμαν είπε, «Αυτό ήταν πολύ κακό για τα δικαιώματα τωνγυναικών όταν ο Πρόεδρος αποφάσισε να αποσυρθεί από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης. Λυπούμαστε πολύ, αυτό το πράγμα προκαλεί ανησυχία», είπε χαρακτηριστικά.

 (ILKHA)

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr