Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Ρώσος ΥΠΕΞ: Το φλερτ Αμερικανών με τους Κούρδους στη Συρία θα μπορούσε να τελειώσει άσχημα


«Η αμερικανική ληστεία και το φλερτ με τους Κούρδους στη Συρία θα μπορούσε να τελειώσει άσχημα – Λάβροφ»

Ιούνιος 9, 2021. Ελλάδα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τη λεηλασία της Συρίας, στηρίζουν τους αυτονομιστές σε αυτήν τη χώρα, κάτι που θα μπορούσε να τελειώσει άσχημα, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σήμερα, 9 Ιουνίου , μιλώντας στο «Primakov Readings» στη Μόσχα.

«Φυσικά, τονίζουμε κάθε φορά την παρανομία, την παρανομία της παρουσίας των ΗΠΑ στο συριακό έδαφος, ειδικά επειδή αυτή η παρουσία συνοδεύεται από τη λεηλασία των φυσικών πόρων της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας. 

»Αυτοί (οι Αμερικανοί) εξάγουν πετρέλαιο, γεωργικά προϊόντα, χρησιμοποιώντας τα έσοδα για να υποστηρίξουν, προφανώς,  όπως όλοι γνωρίζουν, τις επιδιώξεις των αυτονομιστών στην ανατολική όχθη του Ευφράτη, φλερτάροντας με ένα πολύ επικίνδυνο πρόβλημα. Εννοώ το κουρδικό πρόβλημα. Και αυτά τα παιχνίδια μπορούν να τελειώσουν άσχημα », δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

Σύμφωνα με την Eurasia Daily , οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να διατηρήσουν τον έλεγχο των ενεργειακών πόρων στη Συρία και συνεχίζουν να λεηλατούν τους φυσικούς πόρους της αραβικής δημοκρατίας που βρίσκεται σε εμφύλιο πόλεμο. Τους τελευταίους μήνες, τα στρατεύματα των ΗΠΑ έχουν αναπτύξει χιλιάδες φορτηγά που μεταφέρουν όπλα, στρατιωτικό και εξοπλισμό logistics στη βορειοανατολική περιοχή της Συρίας από το βόρειο Ιράκ.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr