Λιβύη: Οι τρομοκράτες στη Sabha στοχεύουν να φέρουν τον λιβυκό στρατό σε πόλεμο για να ματαιώσουν τις εκλογές


Ιούνιος 7, 2021. Ελλάδα.

Τρίπολη.

Ο πολιτικός αναλυτής, Αλ Αραμπί αλ Ουερφάλι επιβεβαίωσε ότι η «τρομοκρατική οργάνωση ISIS» κινείται σε περιοχές που πλήττονται από πολιτικές κρίσεις,  από ασφάλεια και οικονομική κρίση, όπως η περιοχή της Βόρειας Αφρικής προς τις χώρες της Αφρικανικής Σαχάρας, στις οποίες βρήκε το κατάλληλο περιβάλλον για την ανάπτυξή του.

Ο αλ Ουερφάλι είπε, κατά τη διάρκεια δηλώσεων Τύπου, όπως αναφέρει η al Saaa24,  ότι η τρομοκρατική οργάνωση, η οποία ηττήθηκε στα ανατολικά από τον στρατό, τα μέλη της διασκορπίστηκαν στο νότο μετά τη δεύτερη ήττα τους στη Σύρτη, και σχημάτισαν κύτταρα που αυξήθηκε κατά καιρούς για να πραγματοποιήσει περιορισμένες επιχειρήσεις αυτοκτονίας.


Διευκρίνισε ότι το μήνυμα της τρομοκρατικής οργάνωσης από την επίθεση στην Sebha ήταν απόδειξη της παρουσίας του, για να αποσταθεροποιήσει και να σύρει τον λιβυκό στρατό σε έναν πόλεμο για να ανατρέψει τις προσπάθειες που στοχεύουν στις επερχόμενες εκλογές.

Ο αναλυτής ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του προσθέτοντας:

Ο στρατός της Λιβύης βρίσκεται ακόμη σε πόλεμο με αυτές τις τρομοκρατικές οργανώσεις (Αλ Κάιντα, ISIS και άλλες), σύμφωνα με τους δηλωθέντες στόχους, επισημαίνοντας την κήρυξη έκτακτης ανάγκης στην περιοχή της Sabha από χθες, στο νότο,  προκειμένου να εντοπιστούν οι τρομοκράτες, να περιοριστεί η δύναμή τους και να ξεριζωθούν τις ρίζες τους.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr