Το Ισραήλ αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή στην κρίση με τα ύδατα του Νείλου


Ιούλιος 18, 2021. Ελλάδα.

Κάιρο.

Η ισραηλινή πρεσβεία στην Αίγυπτο αρνήθηκε όσα αναφέρθηκαν πρόσφατα σε ορισμένα τηλεοπτικά κανάλια και άρθρα στον Τύπο σχετικά με τη συμμετοχή της στην κρίση του  αιθιοπικού φράγματος της Αναγέννησης, λέγοντας ότι είναι «αβάσιμα και ψευδή».

Η πρεσβεία ανακοίνωσε, σήμερα, Κυριακή, ότι «εκφράζει τον απόλυτο σεβασμό και εκτίμησή της στον αιγυπτιακό λαό και τη σοφή του ηγεσία με επικεφαλής τον πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση και ο λαός του Ισραήλ ανησυχούν για τη σταθερότητα της Αιγύπτου και την ασφάλεια των πολιτών της, όπως επιβεβαιώθηκε από τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών Γιάιρ Λαπίντ κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Αιγύπτιο ομόλογό του  Σαμέχ Σούκρι, στο περιθώριο της πρόσφατης συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Το Ισραήλ τόνισε ότι έχει αρκετό νερό για να καλύψει τις ανάγκες του και είναι πάντα έτοιμο να χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία του και να επεκτείνει την κοινή συνεργασία στον τομέα της τεχνολογίας των υδάτων με την Αίγυπτο.

Η πρεσβεία είπε ότι το Ισραήλ βασίζεται σε μεθόδους γεωργικής επεξεργασίας και αφαλάτωση θαλασσινού νερού για πόσιμο και διαθέτει την τεχνολογία που του παρέχει νερό.

Η πρεσβεία ολοκλήρωσε την ανακοίνωσή της, εκφράζοντας την ελπίδα της ότι οι διαπραγματεύσεις για την κρίση του Αναγεννησιακού Φράγματος θα περάσουν με τρόπο που να επιτυγχάνει σταθερότητα και ευημερία για τους λαούς των τριών χωρών.

Al Ghadtv

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr