Έντι Ράμα: «Καταφέραμε να σώσουμε τους Αλβανούς από τα στρατόπεδα της κόλασης στη βόρεια Συρία»

 


«Ο Έντι Ράμα συνοδευόμενος από τον υπουργό Εσωτερικών Μπλέντι Τσούτσι»

Αύγουστος 2, 2021. Ελλάδα.

Τίρανα.

 

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, η κυβέρνηση Ράμα κατάφερε να βγάλει τους Αλβανούς τζιχαντιστές που ήταν φυλακισμένοι στη Συρία από τα λεγόμενα «στρατόπεδα της κόλασης».

 Σύμφωνα με την εφημερίδα «Koha Jonë», χθες, πριν από την αναχώρηση 5 Αλβανίδων και 14 παιδιών που επαναπατρίστηκαν από το στρατόπεδο Αλ Χολ στη Συρία στα Τίρανα, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα ευχαρίστησε και πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου με τον Λιβανέζο στρατηγό Αμπάς Ιμπραήμ, ο οποίος βοήθησε σημαντικά σε αυτή τη δράση.

«Ευχαριστώ όλους! Είναι μια σημαντική στιγμή για εμάς, καθώς τελικά καταφέραμε να φέρουμε στην πατρίδα 19 άτομα, 5 γυναίκες και 14 παιδιά από αυτά τα μέρη της κόλασης. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον στρατηγό Αμπάς για την εξαιρετική δέσμευση και την ανθρώπινη πλευρά του. Χωρίς αυτόν θα ήταν αδύνατο. Οι περισσότεροι από αυτούς που βρίσκονται στο στρατόπεδο έχουν ήδη διασωθεί, αλλά συνεχίζουμε το έργο για την επιστροφή των τελευταίων που έχουν ήδη απομείνει», δήλωσε χθες ο Ράμα.

Ο στρατηγός, από την πλευρά του, έδωσε λεπτομέρειες από την επιχείρηση διάσωσης, την οποία θεώρησε δύσκολη.

«Είμαι πολύ περήφανος για αυτό που κάναμε, είμαι πολύ περήφανος για τους αξιωματικούς μου που εργάστηκαν πολύ σκληρά και μπορώ να σας πω ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε σχετίζονται με το γεγονός ότι ανησυχούσα πολύ όταν έστειλα τους ανθρώπους μου εκεί...

Οι αξιωματικοί μου εργάστηκαν με μυστικότητα, γιατί έχω αξιωματικούς που εργάζονταν στην κουρδική περιοχή, κάτι που ήταν πολύ επικίνδυνο να τους φέρουμε. Αλλά παίξαμε τον ρόλο μας, για να σώσουμε τις ανθρώπινες ψυχές.

Είμαστε περήφανοι που ο Λίβανος παίζει αυτόν τον ρόλο. Όπως είπα, είναι ένα δώρο στους φίλους μου στον πρωθυπουργό και για την ψυχή της μητέρας μου, γιατί σήμερα είναι η επέτειος της», είπε ο στρατηγός Αμπάς.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr