Τουρκικός δήμος υπερφορολογεί τους Σύρους πρόσφυγες


Αύγουστος 4, 2021. Ελλάδα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της τουρκικής βορειοδυτικής επαρχίας Μπολού ενέκρινε την πρόταση του δημάρχου της πόλης Τάνζου Οζκάν  να χρεώσει στους ξένους που βρίσκονται στο δήμο,  δέκα φορές   επί πλέον τα τέλη για το νερό και τα στερεά απόβλητα, ανέφερε σήμερα η Hurriyet Daily News στις 4 Αυγούστου.

Σε ψηφοφορία στις 3 Αυγούστου, 14 μέλη του δημοτικού συμβουλίου από το αντιπολιτευόμενο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα και το Καλό Κόμμα ψήφισαν υπέρ της απόφασης, σε αντίθεση με το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και το Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος. 

Αυτή η καινοτομία έχει ως στόχο τους πρόσφυγες από τη Συρία, ένας τεράστιος αριθμός από τους οποίους κατέφυγε από τις εχθροπραξίες στην Τουρκία. 

Μετά τη συζήτηση αυτής της πρότασης στην επιτροπή, θα πρέπει να ψηφιστεί ξανά στη δημοτική συνέλευση. Η πρόταση έγινε από τον δήμαρχο Τάνζου Οζκάν που εκλέχθηκε με το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα, ο οποίος απάντησε στους αντιπάλους του, που τον κατηγόρησαν για ρατσισμό:

«Η αρχή της ισότητας που αναφέρεται στο Σύνταγμα ισχύει για τους πολίτες της Δημοκρατίας της Τουρκίας».

Επίσης σήμερα, στις 4 Αυγούστου, ο υπουργός Εξωτερικών Σουλεϊμάν Σόιλου ανακοίνωσε την ενίσχυση της προστασίας των συνόρων της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής τείχους στα σύνορα Τουρκίας-Ιράν, αναφερόμενος σε πιθανή διείσδυση προσφύγων από το Αφγανιστάν στη χώρα. 

Νωρίτερα, το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών και ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου επέκριναν τα σχέδια των ΗΠΑ να φιλοξενήσουν Αφγανούς πρόσφυγες στην Τουρκία.

eadaily.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr