Η Μόσχα ανησυχεί για τον αποκλεισμό του Σαΐφ αλ Ισλάμ Καντάφι


Νοέμβριος 27, 2021. Ελλάδα.

 

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε σήμερα (χθες), Παρασκευή, ότι η Μόσχα ανησυχεί για τον αποκλεισμό ορισμένων επιφανών πολιτικών προσώπων, συμπεριλαμβανομένου του Σαΐφ αλ-Ισλάμ Καντάφι, από τη λίστα των υποψηφίων για την προεδρία της Λιβύης.

Η Ζαχάροβα επιβεβαίωσε, στο σχόλιό της που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών:

«Πολλές γνωστές προσωπικότητες στη χώρα έχουν αποκλειστεί από τους καταλόγους υποψηφίων για τις εκλογές για το ανώτατο κρατικό αξίωμα στη Λιβύη, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν στις 24 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους, συμπεριλαμβανομένου του Σαΐφ αλ Ισλάμ Καντάφι, ο οποίος είναι δημοφιλής, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις της λιβυκής κοινωνίας».


Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε ότι αυτή η διάκριση εγείρει κάποια ανησυχία, γιατί πάντα ζητούσαμε να παρέχονται ίσες ευκαιρίες σε εκπροσώπους όλων των πολιτικών και δημοσίων κύκλων της Λιβύης να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία.

Την Πέμπτη, ο Σαΐφ αλ Ισλάμ Καντάφι υπέβαλε προσφυγή στο δικαστήριο της πόλης Σεμπχά  , αφού η Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή στη Λιβύη συμπεριέλαβε το όνομά του στους καταλόγους όσων απορρίφθηκαν για τις προεδρικές εκλογές.

Η Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή στη Λιβύη ανακοίνωσε, την περασμένη Τετάρτη, την απόρριψη της υποψηφιότητας 25 ατόμων από τα 98 που υπέβαλαν τα χαρτιά τους για να διεκδικήσουν την προεδρία, και ο πιο σημαντικός από αυτούς που απορρίφθηκαν ήταν ο Σαΐφ αλ Ισλάμ Καντάφι.

france24.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr