Το «Τουρκικό Συμβούλιο» μετατράπηκε σε Οργανισμό Τουρκικών Κρατών

 


Νοέμβριος 12, 2021. Ελλάδα.

Κωνσταντινούπολη.

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την ομιλία του στο κλείσιμο της συνόδου κορυφής του ‘Τουρκικού Συμβουλίου’, που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, ευχαριστώντας τους ηγέτες που συμμετείχαν στη σύνοδο, είπε: «Η Σύνοδος Κορυφής της Κωνσταντινούπολης απέκτησε ιστορικό νόημα με τη συμμετοχή του Τουρκμενιστάν ως παρατηρητή».

Ανέφερε ότι το όνομα του «Τουρκικού Συμβουλίου» έχει αλλάξει, ο Ερντογάν είπε: «Αποφασίσαμε ότι το οικογενειακό μας συμβούλιο, το οποίο έχει γίνει ένας διεθνώς αναγνωρισμένος οργανισμός, θα συνεχίσει τις δραστηριότητές του με νέο όνομα. Το όνομα του Συμβουλίου μας είναι πλέον «Οργανισμός Τουρκικών Κρατών», είπε.

 

Το Αζερμπαϊτζάν  έκανε υπερήφανο τον τουρκικό κόσμο

 

«Γιορτάσαμε την πρώτη επέτειο της απελευθέρωσης των εδαφών του Καραμπάχ στις αρχές της εβδομάδας», είπε ο Ερντογάν, προσθέτοντας:

«Συγχαίρω για άλλη μια φορά όλους τους αδελφούς και τις αδελφές μου στο Αζερμπαϊτζάν, ιδιαίτερα τον πρόεδρο Αλίεφ. Η νίκη του Αζερμπαϊτζάν υπό την ηγεσία του αγαπητού μας αδελφού έκανε περήφανο όλο τον τουρκικό κόσμο. Στη σύνοδο κορυφής μας, απονείμαμε το παράσημο του Αλί του Τουρκικού Κόσμου στον αδελφό μου Ιλχάμ, ο οποίος ηγήθηκε αυτού του έπους. Επίσης, σε αυτή τη σύνοδο κορυφής, αναλάβαμε τη θητεία της προεδρίας του οικογενειακού μας συμβουλίου από το Αζερμπαϊτζάν», είπε ο Ερντογάν.

 

Το νέο όραμα

 

Με το νέο μας όνομα και δομή, τον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών, θα ριζώσουμε, θα αναπτυχθούμε, θα αναπτυχθούμε και θα ανθίσουμε πιο γρήγορα, ιδιαίτερα επίμονα από εδώ και πέρα. Ας ελπίσουμε ότι θα έρθει η στιγμή που ο ήλιος θα αρχίσει να ανατέλλει ξανά από την ανατολή. Ο γεωγραφικός χώρος του Τουρκεστάν, που υπήρξε το λίκνο του πολιτισμού για χιλιάδες χρόνια, θα γίνει και πάλι κέντρο έλξης και διαφώτισης για όλη την ανθρωπότητα. Ως χώρες μέλη και παρατηρητές, λαμβάνουμε μέτρα για την ενίσχυση της θεσμικής δομής και του οράματος του οργανισμού μας με συναίνεση σε αυτό το θέμα, είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

gazeteduvar.com.tr

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr