Πρόεδρος Σκοπίων: Είπα στη Μέρκελ ότι η παραίτηση Ζάεφ δεν ήταν η σωστή κίνηση


Νοέμβριος 10, 2021. Ελλάδα.

Σκόπια.

 Ο Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας,  Στέβο Πενταρόφσκι δήλωσε ότι η ανακοινωθείσα παραίτηση του πρωθυπουργού και προέδρου του SDSM, Ζόραν Ζάεφ, ήταν μεγάλη έκπληξη για τους εκπροσώπους της διεθνούς κοινότητας, διότι υπήρξε ένα μάλλον θετικό παράδειγμα τα τελευταία χρόνια.

Ο ίδιος θα πει ότι μίλησε με τη Γερμανίδα καγκελάριο για το θέμα.

Αλλά η Γερμανίδα καγκελάριος με ρώτησε πολλές φορές για τα κίνητρα της παραίτησής, εάν νομίζω ότι υπάρχουν πραγματικά κίνητρα. Την απάντησή μου τη μετέφερα στον Ζάεφ μετά την επιστροφή μου , είπα φυσικά και όχι.

 Λόγω της απώλειας ενός, δύο, τριών, πέντε ή δέκα δήμων, λόγω της απώλειας των αυτοδιοικητικών εκλογών, ανεξάρτητα από το τι υποσχεθήκατε νωρίτερα, αυτό είναι ένα άλλο επίπεδο στην πολιτική. Διοικείς μια χώρα. Έχεις μια τετραετή θητεία αρκετά νόμιμα και δεν έχεις διανύσει ούτε τη μισή. Δεν μπορούμε να λέμε «φεύγω» λόγω το ότι χάθηκαν (οι δήμοι) Σκοπίων, Πρίλεπ, Κουμάνοβο», είπε σε συνέντευξή του στο TV 21.

Ο Πενταρόφσκι αναφέρθηκε επίσης, στην αντίδραση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος εξέφρασε την έκπληξή του, γιατί «τα τελευταία χρόνια ο Ζάεφ έγινε δεκτός αρκετά θετικά από ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα».

Sitel.com.mk

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr