Η Αίγυπτος και το Ηνωμένο Βασίλειο υπέγραψαν συμφωνία για αεροναυτικά ραντάρ


Δεκέμβριος 2, 2021. Ελλάδα.

Ο υπουργός Άμυνας της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Ζάκι, και ο Βρετανός Υφυπουργός Εξοπλισμών, Τζέρεμι Κουίν, υπέγραψαν αμυντική συμφωνία που σχετίζεται με τα ραντάρ της Bae systems (βρετανική πολυεθνική εταιρεία όπλων, ασφάλειας και αεροδιαστημικής με έδρα το Λονδίνο) η οποία θα προμηθεύσει την Αιγυπτιακή Πολεμική Αεροπορία.

Αυτό ανέφερε η πρεσβεία του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αίγυπτο με δελτίο τύπου στο οποίο η συμφωνία ορίζεται ως «η πιο σημαντική των δύο τελευταίων δεκαετιών» που υπογράφηκε με την αραβική χώρα. 


«Ο Βρετανός υπουργός Επικρατείας για τις Προμήθειες Άμυνας, Τζέρεμι Κουίν, ολοκλήρωσε, σήμερα, την επίσημη επίσκεψή του στο Κάιρο, αφού ηγήθηκε της αντιπροσωπείας υψηλού επιπέδου του Ηνωμένου Βασιλείου που συμμετείχε στις δραστηριότητες της δεύτερης συνόδου της Διεθνούς Έκθεσης Άμυνας και Στρατιωτικών Βιομηχανιών της Αιγύπτου «EDEX 2021», σημειώνει χαρακτηριστικά η αιγυπτιακή Al Destur.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr