Οι εβραϊκοί θεσμοί παρατάσσονται πίσω από τον Μακρόν για την υπεράσπιση των «ρεπουμπλικανικών αξιών»


Απρίλιος 13, 2022. Ελλάδα.

Τα πιο εξέχοντα εβραϊκά ιδρύματα στη Γαλλία ζήτησαν να ψηφισθεί ο σημερινός Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, στον οποίο θα αντιμετωπίσει την ακροδεξιά υποψήφια Μαρίν Λεπέν, στις 24 Απριλίου, στο όνομα της υπεράσπισης των «ρεπουμπλικανικών αξιών», όπως αναφέρει αραβικό δημοσίευμα.

Ο Μακρόν ήταν στην κορυφή των αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών, την Κυριακή, με 27,85 τοις εκατό των ψήφων, ενώ ακολούθησε η Λεπέν, η οποία κέρδισε το 23,15 τοις εκατό των ψήφων.

Το Αντιπροσωπευτικό Συμβούλιο των Εβραϊκών Ιδρυμάτων έγραψε σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη ότι «το Εβραϊκό Θρησκευτικό Συμβούλιο στη Γαλλία , υποστηρίζοντας το σύνθημά του «Θρησκεία και Πατρίδα», προτρέπει τους Γάλλους να κινητοποιηθούν μαζικά στις 24 Απριλίου για να εξασφαλίσουν τη νίκη της Γαλλίας που μας ενώνει μέσα από την κάλπη».

Ο επικεφαλής της Κεντρικής Εβραϊκής Συνέλευσης Ελίε και ο αρχιραβίνος της Γαλλίας Τσαΐμ Κόρσια κάλεσαν τους Εβραίους να υπερβούν τις πολιτικές διαιρέσεις και να ψηφίσουν τον Εμανουέλ Μακρόν «προκειμένου να διασφαλιστεί η διατήρηση των βασικών αρχών της Δημοκρατίας ως ανθρώπινων αξιών που υποστηρίζονται από τον  Ιουδαϊσμό», προειδοποιώντας για «νέο κίνδυνο για τη συνοχή του γαλλικού λαού».

Σε δήλωση που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, το Αντιπροσωπευτικό Συμβούλιο των Εβραϊκών Ιδρυμάτων στη Γαλλία (CRIF) ζήτησε «να μπλοκάρει ο δρόμος για τη Μαρίν Λεπέν και να ψηφίσουν μαζικά τον Εμανουέλ Μακρόν».


Το Συμβούλιο πρόσθεσε ότι «υπενθυμίζει τη σθεναρή αντίθεσή του στην Εθνοσυνέλευση, της οποίας η ιστορία και οι θέσεις έρχονται σε αντίθεση με τις δημοκρατικές αξίες που κατέχουν οι Εβραίοι της Γαλλίας». 

Τόνισε ότι «διακυβεύονται οι ατομικές μας ελευθερίες, η κοινωνική μας πολυμορφία, οι παραδόσεις μας και η σταθερότητα της χώρας μας».

Τα εβραϊκά ιδρύματα αντιτίθενται στην επιθυμία της Μαρίν Λεπέν να απαγορεύσει τη σφαγή ζώων χωρίς ηλεκτροπληξία,  με τη μέθοδο σφαγής από  τους Εβραίους και τους Μουσουλμάνους (με μαχαίρι).

 Το συμβούλιο έκρινε ότι «για τους Εβραίους πολίτες, όπως και για τους μουσουλμάνους πολίτες, αυτό αποτελεί σοβαρή παραβίαση της δυνατότητας να ασκούν ελεύθερα τις θρησκευτικές τους τελετές, που είναι ένας από τους πυλώνες του συντάγματός μας».

Η Λεπέν σκοπεύει επίσης να απαγορεύσει τη χρήση μαντίλας σε δημόσιους χώρους και να τιμωρήσει τις παραβιάσεις με «πρόστιμο». Από την άλλη, δεν σκοπεύει να απαγορεύσει τη χρήση του εβραϊκού καπό.

 

Sky News Arabia

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr