Το Παρίσι επιβεβαίωσε το θάνατο του πρώτου Γάλλου μαχητή στην Ουκρανία


Ιούνιος 3, 2022. Ελλάδα.


Την Παρασκευή, το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε τον θάνατο ενός Γάλλου πολίτη σε μάχες στην Ουκρανία, καθώς οι ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις εισήλθαν στη χώρα στην 100η ημέρα, εν μέσω διαμάχης για το αν είχε πετύχει τους στόχους στους οποίους είχε στοιχηματίσει η Μόσχα.

«Λάβαμε τη θλιβερή είδηση ​​ότι ένας Γάλλος πολίτης υπέκυψε στα τραύματά του σε μάχες στην Ουκρανία. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του», αναφέρεται σε γραπτή ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.

Απαντώντας σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου, πηγή ασφαλείας είπε ότι ο άνδρας «ήταν ένας μαχητής που πήγε εθελοντής» στην Ουκρανία , ενώ η ταυτότητα του νεκρού και το μέρος όπου σκοτώθηκε δεν αποκαλύφθηκαν.

Στην ανακοίνωσή του, το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι «η Ουκρανία, με όλη της την επικράτεια, έχει γίνει εμπόλεμη ζώνη» και πρόσθεσε: «Σε αυτό το πλαίσιο, συμβουλεύουμε ανεπιφύλακτα να μην μεταβείτε στην Ουκρανία για οποιονδήποτε λόγο».

 

Ο πρώτος Γάλλος

 

Την Πέμπτη, ο γαλλικός ραδιοφωνικός σταθμός Europe 1 ανέφερε τη δολοφονία του «πρώτου Γάλλου μαχητή» στην Ουκρανία, εξηγώντας ότι «πέθανε από τραύματα που υπέστη από βομβαρδισμούς πυροβολικού» στην περιοχή Χάρκοβο στα βορειοανατολικά της χώρας.

Και το «Europe 1» ανέφερε ότι ο άνδρας είχε ενταχθεί στο «Διεθνές Σώμα για την Άμυνα της Ουκρανίας και συμμετείχε σε μάχες εναντίον του ρωσικού στρατού».

Στα τέλη του περασμένου Απριλίου, το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε τη δολοφονία ενός Βρετανού.

 Και τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο νεκρός πολίτης ήταν ένας πρώην στρατιώτης του βρετανικού στρατού ονόματι Scott Sibley και οι σύντροφοί του τον χαιρέτησαν στο Facebook με την έναρξη μιας εκστρατείας συγκέντρωσης χρημάτων.

Τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης ότι οι Βρετανοί πολεμούσαν ως εθελοντές εναντίον των ρωσικών δυνάμεων.

(europe1.fr)

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr