«Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ της Ελλάδας ποζάρει σε κατοχικό νησί»- τούρκικο δημοσίευμα


Δεκέμβριος 29, 2022. Ελλάδα.

«Ο Έλληνας Αρχηγός Γενικού Επιτελείου μετέβη στην Ψέριμο, όπου η Αθήνα εγκαταστάθηκε κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, μάλιστα τράβηξε φωτογραφίες όπου πίσω του φαίνονταν οι ακτές της Αλικαρνασσού», γράφουν τουρκικά δημοσιεύματα από την επίσκεψη του στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Σύμφωνα με αυτά, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Ελλάδας συνεχίζει τις επισκέψεις του στη Μεσόγειο και το Αιγαίο. Ο Φλώρος επέβλεψα τον ελληνικό στρατό στο νησί Ψέριμο που βρίσκεται στα τουρκικά χωρικά ύδατα, σύμφωνα με διεθνείς συμφωνίες, όπως σημειώνεται.


«Πήγε σε νησιά στα οποία απαγορεύονται οι εποικισμοί και η ανάπτυξη στρατευμάτων».

Όπως είπε ο Έλληνας αρχηγός ΓΕΕΘΑ «Είμαστε σε επιφυλακή και προετοιμασμένοι» σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Ψέριμος βρίσκεται 8 χιλιόμετρα -γράφουν οι Τούρκοι- από τις ακτές της Αλικαρνασσού και το νησί βρίσκεται υπό ελληνική κατοχή από 2004. Η Ελλάδα έχει εκεί μια μονάδα πυροβολικού στο νησί, ενώ θα έπρεπε να είναι άοπλο.


Την προηγούμενη μέρα ο Φλώρος είχε επιθεωρήσει τις στρατιωτικές μονάδες στην Κάρπαθο, Καστελλόριζο, που υποτίθεται ότι είναι άοπλα σύμφωνα με τη Συμφωνία του Παρισιού του 1947.

  Ο Έλληνας διοικητής μετέβη και στη Γαύδο, που βρίσκεται στα νότια της Κρήτης και στις νησίδες των οποίων η κυριαρχία δεν μεταβιβάστηκε στην Ελλάδα με συνθήκες», ισχυρίζεται το δημοσίευμα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr