Μακρόν: Γάλλοι Κούρδοι θύματα μιας αποτρόπαιας επίθεσης


Δεκέμβριος 23, 2022. Ελλάδα.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα σε σχέση με τους πυροβολισμούς στο κέντρο του Παρισιού ότι οι Γάλλοι Κούρδοι ήταν στόχος μιας «ειδεχθής» επίθεσης, στέλνοντας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και συμπαράσταση στους τραυματίες.

«Οι Γάλλοι Κούρδοι είναι στόχος μιας φρικτής επίθεσης στην καρδιά του Παρισιού. Οι σκέψεις μας είναι με τα θύματα, τους ανθρώπους που αγωνίζονται για τη ζωή τους, τις οικογένειές τους και τους αγαπημένους τους», έγραψε ο Μακρόν στο Twitter.

Η γαλλική τηλεόραση BFM μετέδωσε ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς στο κέντρο του Παρισιού όταν ένας 69χρονος άνοιξε πυρ εναντίον πεζών σε δρόμο κοντά στο Κουρδικό Πολιτιστικό Κέντρο.

Μετά την επίθεση, η Δήμαρχος της 10ης Περιφέρειας του Παρισιού Alexandra Cordebard, η οποία ήρθε στον δρόμο όπου βρίσκεται το Κουρδικό Πολιτιστικό Κέντρο «Ahmet Kaya», αξιολόγησε τη δολοφονία κατά των Κούρδων. Δεν έδωσε την ταυτότητα του δολοφόνου. Είπε ότι μια τέτοια επίθεση στους Κούρδους είναι απαράδεκτη, σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter.


--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr