Δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά B-52 έκαναν κυκλικές πορείες πάνω από βουλγαρικές πόλεις

 


«Δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά B-52 έκαναν κύκλους επί ώρες πάνω από το Χάσκοβο. Η αποστολή είναι μέρος άσκησης που ξεκίνησε στα τέλη Φεβρουαρίου», αναφέρει το δημοσίευμα

 

Μάρτιος 10, 2023. Ελλάδα.

Σόφια.

 Στα κοινωνικά δίκτυα της Βουλγαρίας γίνεται αναφορά για δύο αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Boeing B-52H Stratofortress που πραγματοποίησαν κύκλους πάνω από το Χάσκοβο και το Κάρτζαλι.

Συγκεκριμένα κάτοικοι του Χάσκοβο σχολίασαν τις κυκλικές διαδρομές των βομβαρδιστικών στα κοινωνικά δίκτυα. 

Από εκεί, έγινε γνωστό ότι οι πτήσεις ξεκίνησαν περίπου στις 11:40 σήμερα και συνεχίστηκαν περίπου μέχρι τις 13:15.

Τα αεροπλάνα αργότερα κατευθύνθηκαν αργότερα στη Ρουμανία, όπου πιθανότατα ένα ανεφοδιάστηκε στον αέρα από βυτιοφόρο Boeing KC-air 135R Stratotanker.


Φωτογραφία: Flightradar24

Τα στοιχεία στον ιστότοπο FlightRadar24 έδειξαν ότι τα βομβαρδιστικά απογειώθηκαν από αεροδρόμιο στην Ισπανία , που βρίσκεται κοντά στη Σεβίλλη. 

Τα αεροπλάνα πετούσαν σε υψόμετρο περίπου 7.000 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, γεγονός που έκανε πιο εύκολη την παρατήρησή τους. Η οροφή πτήσης του Boeing B-52H Stratofortress είναι διπλάσια.

Το βομβαρδιστικό έχει μήκος 48,5 μέτρα και το άνοιγμα των φτερών του είναι 56,4 μέτρα. Η μέγιστη ταχύτητα είναι περίπου 1.050 km/h, αλλά το B-52 πετά συνήθως με περίπου 850 km/h. Μπορεί να μεταφέρει 32 τόνους βόμβες και πυραύλους.

Dnes.bg

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr