Αλβανία: Αμερικανός γερουσιαστής επισκέπτεται την αεροπορική βάση Κουτσόβα


Απρίλιος 7, 2023. Ελλάδα.

Τίρανα.

Ο Αμερικανός γερουσιαστής, Ο Στιβ Νταίινς, κατά την επίσκεψή του στην Αλβανία, εκτός από συναντήσεις με ανώτερα στελέχη του αλβανικού κράτους, επισκέφθηκε και την αεροπορική βάση της Κουτσόβα.

Ο Νταίινς επιβεβαίωσε την αμυντική συνεργασία ως σύμμαχος του ΝΑΤΟ και την υποστήριξη των ΗΠΑ για την κυβερνοασφάλεια της Αλβανίας.

Με τον αρχηγό του επιτελείου, ταξίαρχο Άρμπεν Κίντζι, ο γερουσιαστής Νταίινς επισκέφθηκε την αεροπορική βάση Κουτσόβα, όπου η Αλβανία και το ΝΑΤΟ αναβαθμίζουν τις εγκαταστάσεις για τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ.


Ο γερουσιαστής των Ηνωμένων Πολιτειών από τη Μοντάνα
Στιβ Νταίινς επισκέπτεται την Αλβανία αυτή την εβδομάδα στο πλαίσιο μιας περιφερειακής  περιοδείας που εστιάζεται στη σταθερότητα, την ενεργειακή ασφάλεια και τη συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Ουκρανία. Χθες το απόγευμα είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αλβανίας Μπαϊράμ Μπεγκάι.


«Ο γερουσιαστής Νταίινς άδραξε επίσης την ευκαιρία να επισκεφθεί την ιστορική πόλη Μπεράτ, η οποία αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO», ανακοίνωσε η Πρεσβεία των ΗΠΑ.

Τον Αύγουστο του 2018 ανακοινώθηκε ότι το ΝΑΤΟ θα κατασκευάσει αεροπορική βάση στην Κουτσόβα, στην παλιά αεροπορική βάση, όπου ήδη σταθμεύουν πολεμικά αεροσκάφη. Η αεροπορική βάση Κουτσόβα θα γίνει η πρώτη βάση του ΝΑΤΟ στα Δυτικά Βαλκάνια. Μόνο η αρχική επένδυση ανέρχεται στα 50 εκατ. ευρώ.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr