Εκπρόσωπος Ρώσου προέδρου: Παρακολουθούμε προσεκτικά τι κάνει η Σερβία με το ΝΑΤΟ


Απρίλιος 6, 2023. Ελλάδα.

 

Η Ρωσία θα παρακολουθεί πολύ προσεκτικά τις στρατιωτικές ασκήσεις «Platinum Wolf», τις οποίες διεξάγει η Σερβία με τις Ηνωμένες Πολιτείες και δέκα άλλες χώρες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Όσον αφορά τις αναφερόμενες ασκήσεις, φυσικά θα τις παρακολουθήσουμε πολύ προσεκτικά», απάντησε ο Πεσκόφ σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν η Ρωσία ανησυχεί για την πρόθεση της Σερβίας να πραγματοποιήσει στρατιωτικές ασκήσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πιέσεις στο Βελιγράδι να κρατήσει αντιρωσική στάση δεν σταματά.

«Υπάρχει μια συνεχής προσπάθεια να τεθεί η Σερβία στο πλευρό όσων εμμένουν στην αντιρωσική θέση. Γνωρίζουμε ότι το Βελιγράδι δέχεται τρομερή πίεση, πίεση άνευ προηγουμένου», κατέληξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Φέτος, οι Σερβικές Ένοπλες Δυνάμεις θα πραγματοποιήσουν τη στρατιωτική άσκηση «Platinum Wolf» με μέλη του αμερικανικού στρατού και δυτικούς εταίρους, η οποία θα τερματίσει το μορατόριουμ για τη συμμετοχή σε διμερείς και πολυμερείς ασκήσεις με όλους τους εταίρους, που θεσπίστηκε μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, σημειώνουν τα σερβικά media.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr