Τούρκικο δημοσίευμα: Η Φινλανδία έβγαλε χάρτη του ΝΑΤΟ με χωρισμένη την Κύπρο!

Ο χάρτης στο τούρκικο δημοσίευμα, δείχνει την Κύπρο χωρισμένη...


Απρίλιος 6, 2023. Ελλάδα.

Η τουρκική ‘Σταρ’ αναφέρει ότι η Φινλανδία ανάρτησε χάρτη με τα μέλη κράτη του ΝΑΤΟ στον οποίο η Κύπρος είναι χωρισμένη:

«Ο λογαριασμός του ΝΑΤΟ της Φινλανδίας στο Twitter μοιράστηκε τον χάρτη της Συμμαχίας μετά την ένταξή. Το ΝΑΤΟ, έκανε επίσης retweet την ανάρτηση με τον χάρτη που περιλαμβάνει την συνοριακή γραμμή στην Κύπρο», γράφει το δημοσίευμα.

Συνεχίζει,

Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Φινλανδία εγκατέλειψε την αρχή της ουδετερότητας, την οποία διατήρησε για χρόνια, και έγινε δεκτή στο ΝΑΤΟ μετά την έγκριση της Τουρκίας, και έμεινε στην ιστορία ως το 31ο κράτος μέλος της Συμμαχίας. 

Ο επίσημος λογαριασμός του ΝΑΤΟ της Φινλανδίας τράβηξε την προσοχή μέρες αργότερα. 

Στην προαναφερθείσα ανάρτηση, η Φινλανδία μοιράστηκε έναν χάρτη της Ευρώπης με χώρες μέλη του ΝΑΤΟ.

 Στον χάρτη, οι χώρες μέλη έχουν πράσινο χρώμα. 

Οι Φινλανδοί αξιωματούχοι, από την άλλη πλευρά, έριξαν τη νότα των «ειλικρινών ευχαριστιών και στους 30 συμμάχους που ενέκριναν την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ» στη δημοσίευση του χάρτη. 

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά σημεία στον χάρτη ήταν η «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου». Η Φινλανδία σχεδίασε τα σύνορα δείχνοντας την «ΤΔΒΚ» στον χάρτη που μοιραζόταν και χώρισε το νησί στα δύο. Ο επίσημος λογαριασμός του ΝΑΤΟ στο Twitter έκανε retweet την ανάρτηση.


Δεν αναγνωρίζεται ούτε από τον ΟΗΕ ούτε από το ΝΑΤΟ η «ΤΔΒΚ»


Μετά την Κυπριακή Επιχείρηση στις 20 Ιουλίου 1974, συνεχίζει το δημοσίευμα,  η κατεχόμενη Κύπρος, αναγνωρίζεται ως  ΤΔΒΚ μόνο από την Τουρκία, όχι από άλλες χώρες και τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ). 

Η χώρα θεωρείται νομικά μέρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Πολλά κράτη και διεθνείς οργανισμοί δεν αναγνωρίζουν την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου ως de facto κράτος.

Έτσι, φάνηκε η συνοριακή γραμμή της ΤΔΒΚ στον χάρτη που ανάρτησε η Φινλανδία.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr