Τούρκικο δημοσίευμα: «Αυτοί είναι οι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ;»


Απρίλιος 19, 2023. Ελλάδα.

Παρά την καταδίκη της «τρομοκρατίας» από την Άγκυρα μόλις πριν από δύο εβδομάδες, το Παρίσι συνέχισε να υποστηρίζει τις (Κουρδικές Ομάδες Λαϊκής Άμυνας) YPG/YPJ, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Οι εκπρόσωποι των YPG και YPJ, που φιλοξενήθηκαν στη Γερουσία της Γαλλίας και απονεμήθηκαν μετάλλια τιμής, έγιναν δεκτοί αυτή τη φορά από τους βουλευτές του κόμματος του Μακρόν.

Σύμφωνα με την «κουρδική πολιτική» της Γαλλίας για να μην χάσει την επιρροή της στη Μέση Ανατολή, ο λεγόμενος εκπρόσωπος του κόμματος «Renaissance» του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, ο λεγόμενος εκπρόσωπος του YPG, Νουρί Μεχμάντ, η λεγόμενη εκπρόσωπος της YPJ, Ρουκσάν Μιχεμέντ  και ο τρομοκράτης του PYD, Χαλίντ Ισά, γνωστός ως «Γάλλος εκπρόσωπος της Ροζάβα».

Η βουλευτής Σάρα Τανζιλί χαρακτήρισε τη συνάντηση, την οποία μοιράστηκε στο Twitter, ως «συναρπαστική».


«Ο τουρκικός και ιρανικός ιμπεριαλισμός ενάντια στο κουρδικό  δημοκρατικό και φεμινιστικό μοντέλο»


«Συζητήσαμε το κουρδικό δημοκρατικό και φεμινιστικό μοντέλο, την αναβίωση του ISIS και τους κινδύνους που συνδέονται με τον τουρκικό και τον ιρανικό ιμπεριαλισμό», έγραψε η Τανζιλί.

Αξιοσημείωτο ήταν ότι η Γαλλίδα βουλευτής δεν είχε δισταγμό να χαρακτηρίσει την Τουρκία και το Ιράν ως «ιμπεριαλιστές», γράφει τούρκικο δημοσίευμα και σημειώνει χαρακτηριστικά:

Ιμπεριαλισμός είναι γνωστός ως η ενσωμάτωση των μη ανεπτυγμένων χωρών από τις ανεπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες στην τάξη της αγοράς με τη βία και την αποικιοκρατία. Η Γαλλία έχει μακρά ιστορία σε αυτό το θέμα.

Η Γαλλία, η οποία είχε εκμεταλλευτεί άμεσα πολλές αφρικανικές χώρες όπως την Αλγερία και την Τυνησία, αναγκάστηκε να αποσύρει τις στρατιωτικές της δυνάμεις από αυτά τα εδάφη μετά την επιτυχία των εθνικοαπελευθερωτικών πολέμων αυτών των χωρών.

Ενώ η Γαλλία αποχωρούσε από τις αποικίες της στην Αφρική, δύο ζητήματα ήταν υποχρεωτικά: Πρώτον, η γαλλική  να είναι η επίσημη γλώσσα της χώρας και η γλώσσα της εκπαίδευσης, και δεύτερον, η υποχρεωτική επίσημη εκπαίδευση.

 Φυσικά, αυτή η εκπαίδευση θα ήταν και στα γαλλικά. Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση μέχρι το πανεπιστήμιο, διαμορφώθηκαν με τον τρόπο που ήθελε η Γαλλία.

Οι χώρες που είναι πρώην γαλλικές αποικίες πρέπει να προστατεύουν τα γαλλικά συμφέροντα και να δίνουν προτεραιότητα στις γαλλικές εταιρείες στις δημόσιες δημοπρασίες και τις δημόσιες προμήθειες. Οι γαλλικές εταιρείες έχουν προτεραιότητα στην ανάθεση κρατικών συμβάσεων.

 

Η Γαλλία διατηρεί τα εθνικά αποθέματα 14 αφρικανικών χωρών από το 1961. Το γαλλικό ταμείο παράγει ετήσια έσοδα και αποδόσεις 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Αφρική.

Η Γαλλία, η οποία επιβάλλει τη δική της γλώσσα, νόμισμα, εκπαιδευτικό μοντέλο και εταιρείες στους Αφρικανούς, δεν παραμελεί να αναπτύξει στρατιωτικές μονάδες στην περιοχή με το όνομα «καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

 Η Γαλλία συνεχίζει επίσης να προσπαθεί να λεηλατήσει τα πλούσια κοιτάσματα ορυκτών της Αφρικής.

Η Γαλλία, η οποία έχει βάλει στο στόχαστρο τα αφρικανικά εδάφη με τη μεθόδο που ονομάζεται νεοαποικιοκρατία, θεωρείται ανεπιθύμητη δύναμη από τον λαό της περιοχής και συχνά δέχεται διαμαρτυρίες, όπως σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

 

Η νατοϊκή Σύμμαχος Γαλλία έδωσε μετάλλια σε τρομοκράτες…


Στη δεξίωση του Νεβρούζ που διοργάνωσε η Ένωση Γαλλο-Κούρδων Επιχειρηματιών (UEFK), απονεμήθηκαν μετάλλια τιμής στους τρομοκράτες  Μεχμάντ και Μιχεμέντ, που φιλοξενήθηκαν στη γαλλική Γερουσία,.

Στη συνέχεια, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε στο υπουργείο  τον Ερβέ Μαγκρό, τον Γάλλο πρεσβευτή στην Άγκυρα, και καταδίκασε το περιστατικό με τον πιο έντονο τρόπο.

 

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έκανε επίσης τη δήλωση ότι «Η φιλοξενία των εκπροσώπων της αιματοβαμμένης τρομοκρατικής οργάνωσης PKK/YPG στο κοινοβούλιο του μέλους του ΝΑΤΟ, Γαλλία, αμαύρωσε το κύρος του κοινοβουλίου. Αυτή η κίνηση είναι ενάντια στο πνεύμα της συμμαχίας και επίσης ‘αδειάζει’ τον αγώνα του ΝΑΤΟ κατά της τρομοκρατίας».


«Ο ρόλος των τρομοκρατικών οργανώσεων στο φορτίο της Συρίας»

 

Παρά τις προειδοποιήσεις της Άγκυρας, πολλές συμμαχικές χώρες με επικεφαλής τις ΗΠΑ αρνούνται να αναγνωρίσουν το YPG και τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (DSG) υπό την ηγεσία τους ως «τρομοκρατική οργάνωση» και αντ' αυτού υποστηρίζουν τους τρομοκράτες με το πρόσχημα ότι είναι βασικοί σύμμαχοι στον αγώνα κατά του ISIS.

Η υποστήριξη κυμαίνεται από την προμήθεια όπλων έως την κλοπή και τη λεηλασία πετρελαίου και σιταριού που ανήκει σε όλη τη Συρία και τη μεταφορά των εσόδων της σε αυτές τις δομές.

Αυτό, με τη σειρά του, παρατείνει τη συριακή κρίση και τη διαδικασία του συριακού κράτους, που νίκησε τους τζιχαντιστές που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, να αποκτήσει τον έλεγχο σε ολόκληρη την επικράτεια της χώρας.

 

«Οι Σοσιαλιστές συντάσσονται με τον Ιμπεριαλισμό»…

 

Αξιοσημείωτο ήταν ότι η τρομοκρατική οργάνωση PKK/YPG, που αυτοαποκαλείται «σοσιαλιστική», δεν ενοχλείται να συναντιέται με την ιμπεριαλιστική Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες για να λάβει βοήθεια. Η τρομοκρατική οργάνωση συνεχίζει να λαμβάνει στρατιωτική εκπαίδευση, όπλα και πυρομαχικά από τις ΗΠΑ και τη Γαλλία.

Το γεγονός ότι άνθρωποι και φορείς που αυτοχαρακτηρίζονται ως αριστεροί στην Τουρκία και στον κόσμο συνενώνονται με την τρομοκρατική οργάνωση PKK/YPG σε συνεργασία με ιμπεριαλιστικά κέντρα εγείρει ένα ερωτηματικό, γράφει χαρακτηριστικά η τουρκική Odatv.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr