«Η Τουρκία καταδικάζει την υπογραφή της συμφωνίας της Αμερικανικής Φρουράς με τους Ελληνοκύπριους»

 


Απρίλιος 2, 2023. Ελλάδα.

 

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε, την Κυριακή, την υπογραφή συμφωνίας της Εθνικής Φρουράς της πολιτείας Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων.

Σε ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επεσήμανε ότι το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ συμπεριέλαβε την ελληνοκυπριακή διοίκηση στο Πρόγραμμα Κρατικής Σύμπραξης για το Γραφείο Εθνικής Φρουράς, τον περασμένο Οκτώβριο.

Το Υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της Εθνικής Φρουράς της Πολιτείας του Νιου Τζέρσεϊ και του Υπουργείου Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο πλαίσιο του προαναφερθέντος προγράμματος.

Αναφέρει, «Με την άρση του εμπάργκο όπλων στη διοίκηση της νότιας ελληνικής Κύπρου το 2022, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέτρεψαν την ισορροπία στο νησί της Κύπρου έναντι των Τουρκοκυπρίων. Αυτά τα πρόσφατα βήματα ενθαρρύνουν την ελληνική πλευρά να οπλιστεί».

Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών


Το Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να αναθεωρήσουν την πολιτική τους, η οποία δεν εξυπηρετεί με κανέναν τρόπο τη σταθερότητα της περιοχής, και να συμβάλουν στην εξεύρεση μιας δίκαιης, διαρκούς και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό.

Προσθέτει, ότι ελπίζει ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά θα συνειδητοποιήσει ότι είναι απολύτως αδύνατο να κάνει κακό στους Τουρκοκύπριους, καθώς η Τουρκία είναι η μητέρα πατρίδα και το κράτος εγγυητής».

Καταλήγει ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει την ασφάλεια του τουρκοκυπριακού λαού.

Yeni Safak

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr