Ο αρχηγός του ισραηλινού επιτελείου διατάσσει επιστράτευση εφέδρων

 


Απρίλιος 7, 2023. Ελλάδα.

Την Παρασκευή, ο Αρχηγός του Επιτελείου του Ισραηλινού Στρατού, Στρατηγός Χέρζι Χάλεβι, διέταξε την επιστράτευση εφεδρικών δυνάμεων, με την ένταση να κλιμακώνεται στα μέτωπα της Γάζας και του Λιβάνου και την επίθεση που σημειώθηκε σήμερα στην κοιλάδα του Ιορδάνη.

Ο στρατηγός Χέρζι Χάλεβι δεν διευκρίνισε τον αριθμό των εφέδρων που θα κληθούν σε υπηρεσία.

Όπως ανέφερε η κύρια επιστράτευση θα εστιάζονταν σε πιλότους, χειριστές drones και μέλη των Δυνάμεων Αεράμυνας.

Αυτό το βήμα ήρθε στον απόηχο μιας συνόδου αξιολόγησης που πραγματοποίησε ο Χάλεβι με διοικητές του στρατού μετά την επίθεση στην κοιλάδα του Ιορδάνη και των αμοιβαίων πυραυλικών επιθέσεων με τον Λίβανο και τη Γάζα.

 Ο Χάλεβι έδωσε εντολή να κατευθυνθούν οι ισραηλινές δυνάμεις και να ενισχύσουν την ανάπτυξή τους στην κεντρική περιοχή, η οποία περιλαμβάνει τη Δυτική Όχθη , όπου σημειώθηκε σήμερα η επίθεση από την οποία σκοτώθηκαν  2 ισραηλινοί και ένας ακόμη τραυματίστηκε.

Μάλιστα, από νωρίς την Παρασκευή, ο Γενικός Επίτροπος της Ισραηλινής Αστυνομίας, Κόμπι Σαμπτάι, κάλεσε τους πολίτες που έχουν άδεια οπλοφορίας να τα φέρουν μαζί τους. Σημειώνεται ότι πολλοί Ισραηλινοί έχουν στην κατοχή τους πυροβόλα όπλα.

Το κάλεσμα του Σαμπτάι ήρθε μετά την επίθεση στην κοιλάδα του Ιορδάνη και είπε, σχολιάζοντας: «Πρόκειται για μια θανατηφόρα επίθεση που μας θυμίζει πόσο κοντά είναι η απειλή εχθρικής δραστηριότητας».


Αλληλουχία γεγονότων


Τα γεγονότα άρχισαν να επιταχύνονται το απόγευμα της Πέμπτης, με δεκάδες πυραύλους να εκτοξεύονται από το νότιο Λίβανο προς το Ισραήλ.

Το Ισραήλ κατηγόρησε τη Χαμάς ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση, αλλά η τελευταία ούτε το επιβεβαίωσε ούτε το διέψευσε.

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί και η απάντηση των φατριών ξανάρχισαν τα ξημερώματα, αλλά η ηρεμία επέστρεψε σταδιακά από το πρωί της Παρασκευής.

Τις απογευματινές ώρες, ένοπλοι Παλαιστίνιοι επιτέθηκαν σε αυτοκίνητο που μετέφερε 3 εποίκους κοντά στον οικισμό Al-Hamra στη δυτική πλευρά της κοιλάδας του Ιορδάνη, σκοτώνοντας τους,  όλους.

Όλα αυτά τα γεγονότα ήρθαν μετά την ένταση στο τζαμί Αλ Άκσα, στο οποίο εισέβαλαν οι ισραηλινές δυνάμεις την Τετάρτη και την Πέμπτη.


Sky News Arabia

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr