Βουλγαρία: Ο Αμερικανός πρέσβης ζητά προστασία των κρίσιμων υποδομών της χώρας


Απρίλιος 27, 2023. Ελλάδα.

Είναι απαραίτητο να προστατεύσουμε τις κρίσιμες υποδομές της Βουλγαρίας από εχθρική επιρροή και θα συνεργαστούμε σε αυτόν τον τομέα, πρόσθεσε ο Αμερικανός πρέσβης Κένεθ Μέρτεν σε επαγγελματικό πρωινό που διοργάνωσε το Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στη Σόφια.

«Η Βουλγαρία είναι στρατηγικός εταίρος και σύμμαχος των ΗΠΑ και εργαζόμαστε μαζί σε πολλά θέματα διμερούς ενδιαφέροντος και σε παγκόσμιο επίπεδο για την ασφάλεια, την ενεργειακή διαφοροποίηση».

"Εκτιμώ ιδιαίτερα τη θερμή υποδοχή στη Βουλγαρία. Ήμουν για τελευταία φορά πρεσβευτής στα Βαλκάνια, στην Κροατία το 2012-2015 και από τότε η σημασία της περιοχής έχει αυξηθεί σημαντικά, όχι μόνο επειδή βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ, αλλά λόγω της οικονομικής βάσης για τη συνεργασία με τις ΗΠΑ», δήλωσε ο πρέσβης Κένεθ Μέρτεν.

Υπενθύμισε ότι η Βουλγαρία έχει ήδη λάβει προμήθειες υγροποιημένου φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ μέσω Τουρκίας.

Ελπίζω ότι η Βουλγαρία θα μπορέσει σύντομα να διαπραγματευτεί «μηδενικά» μόρια ρωσικού φυσικού αερίου και να μπορέσει να απομακρυνθεί από αυτούς που χρησιμοποιούν τις προμήθειες ενέργειας ως όπλα, είπε ο Πρέσβης Μέρτεν.

Αυτό είναι ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα που επιτεύχθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα, επίσης τόνισε.

Η Βουλγαρία διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στην περιοχή στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, μάλιστα σχεδιάζει περισσότερα έργα για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, δήλωσε ο νέος Αμερικανός διπλωμάτης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα, όπως η είσοδος στην Ευρωζώνη, σημειώνουν τα βουλγαρικά δημοσιεύματα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr