Επτά άμαχοι σκοτώθηκαν όταν πύραυλος έπληξε λεωφορείο στο Ντονέτσκ

 


Απρίλιος 28, 2023. Ελλάδα.

Μόσχα.

Ο κορυφαίος Ρώσος αξιωματούχος στην κατεχόμενη περιοχή του Ντονέτσκ της Ουκρανίας, Ντένις Πουσίλιν, κατηγόρησε την Ουκρανία σε μια ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι σκότωσε επτά ανθρώπους την Παρασκευή, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, με πύραυλο που πυρπόλησε ένα μίνι λεωφορείο στην πόλη του Ντονέτσκ.

Αξιωματικός της Ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής που αρνήθηκε να δώσει το όνομά του είπε ότι μια κατοικημένη περιοχή χτυπήθηκε από πολλαπλούς πυραύλους Grad.

Είπε ότι όλοι οι επιβάτες «συμπεριλαμβανομένων των παιδιών» πέθαναν και ο μόνος επιζών ήταν ο οδηγός.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει -ανεξάρτητα - τον αριθμό των θυμάτων ή ποιος έφταιγε. Ουκρανοί αξιωματούχοι δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.


Ο εγκατεστημένος στη Ρωσία δήμαρχος του Ντονέτσκ, Αλεξέι Κουλεμζίν, δήλωσε στο Telegram ότι 19 άνθρωποι τραυματίστηκαν από βομβαρδισμούς την Παρασκευή σε διάφορες περιοχές της πόλης, εκτός από τους επτά που σκοτώθηκαν.

Το Ντόνετσκ, πρωτεύουσα της ομώνυμης ουκρανικής επαρχίας, ελέγχεται από ρωσικές δυνάμεις πληρεξουσίου από το 2014, αλλά παραμένει κοντά στην πρώτη γραμμή του πολέμου της Ρωσίας με την Ουκρανία.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr