Αλβανία: Κατασχέθηκε η τηλεόραση Ora News


Απρίλιος 22, 2023. Ελλάδα.

Τίρανα.

Το Ειδικό Εφετείο επικύρωσε την πρωτόδικη απόφαση για κατάσχεση του μεγαλύτερου μέρους της ακίνητης περιουσίας του επιχειρηματία Ιλί Ντρόκι, συμεμπεριλαμβανομένης της τηλεόρασης «Ora News», που θα ανήκει στο κράτος.

Η κατάσχεση πραγματοποιήθηκε βάσει του νόμου του 2009 «Περί πρόληψης και καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος και της εμπορίας ανθρώπων μέσω προληπτικών μέτρων κατά της περιουσίας», γνωστός και ως νόμος «Αντιμαφία». 

Σύμφωνα με  την Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος, μεταξύ των εισοδημάτων του πολίτη Ιλί Ντρόκι και των μελών της οικογένειάς του και των περιουσιακών στοιχείων που έχουν δημιουργήσει από το 1998 έως το 2020, υπάρχει  διαφορά 3 εκατ. ευρώ.

Μεταξύ των κατασχεθέντων περιουσιακών στοιχείων που θα μεταβιβαστούν στο κράτος είναι η εταιρεία «Ora», που εκπροσωπεί την τηλεόραση «Ora News» και το 30% των μετοχών της εταιρείας «Κανάλι Ένα».

Στη μακρά λίστα των περιουσιακών στοιχείων που κατασχέθηκαν με την απόφαση της 3ης Νοεμβρίου 2021 βρίσκονται οι φορολογικές μετοχές του Ντρόκι σε 11 εμπορικές εταιρείες,  τέσσερα οικόπεδα, τέσσερις μονάδες εξυπηρέτησης, τέσσερα πολυτελή οχήματα, ένα γκαράζ, μια έκταση καλλιεργήσιμης γης και μια έκταση δάσους. Σύμφωνα με τη διάταξη της δικαστή Ετλέβα Δέδα, όλα αυτά τα περιουσιακά στοιχεία θα περάσουν στην ιδιοκτησία του Δημοσίου, σύμφωνα με τα τοπικά δημοσιεύματα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr