Παράπονα σκοπιανής τηλεόρασης για αντιμετώπιση του προξένου των Σκοπίων στη Θεσσαλονίκη



Μάιος 10, 2011.

 Παράπονα και διαμαρτυρίες μέσω της σκοπιανής τηλεόρασης ‘Κανάλ 5’ εκφράζονται  για τη συμπεριφορά της ελληνικής αστυνομίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης έναντι του διπλωματικού αντιπροσώπου της πΓΔΜ, στην πόλη αυτή.


«Επί σαράντα πέντε λεπτά», αναφέρει ο δημοσιογράφος του καναλιού Γκιόργκι Τόμιτς, «είχανε στη μέση του δρόμου, τον εκπρόσωπο της διπλωματικής αποστολής των Σκοπίων, στη Θεσσαλονίκη».

Τον σταμάτησαν, αλλά μόλις αντιλήφθησαν ότι δεν είχε την άδεια οδήγησης μαζί του, ή άλλα έγγραφα ο Τόμισλαβ Ντιμιτρόφσκι, τέθηκε σε ομηρία σαν εγκληματίας (…)

Πολλοί αστυνομικοί τον περικύκλωσαν και δεν τον άφηναν να φύγει.
Δικαιολογήθηκε ότι ξέχασε την άδεια του, αλλά αυτή η δικαιολογία δεν αρκούσε για να μειώσει το θυμό τους.

Ο Ντιμιτρόφσκι τους είπε ότι ήταν εκπρόσωπος των Σκοπίων, αλλά δεν ήθελαν να τον ακούσουν. Η κατάσταση, βέβαια, άλλαξε μετά από μεσολάβηση υπαλλήλων υψηλότερου επιπέδου από τα Σκόπια.

Το Υπουργείο Εξωτερικών προτίθεται να καλέσει την ελληνίδα διπλωματικό εκπρόσωπο στα Σκόπια, Παπαδοπούλου, για της επιδώσει νότα διαμαρτυρίας.

Το Υπουργείο Εξωτερικών θα ζητήσει την ίση μεταχείριση των Σκοπιανών στην Ελλάδα, όπως αντίστοιχα ισχύει στην πΓΔΜ.

--
Πηγή: Канал 5 Телевизија


(σ.σ. Καλά, αν πάω στα Σκόπια και  πέσω σε έλεγχο και δεν έχω ταυτότητες και άδειες μαζί μου και πω ότι είμαι ο  ..Πάπας, θα με αφήσουν να φύγω; Ή είναι εκτός ελέγχου, οι Σκοπιανοί στη Θεσσαλονίκη; Έ, όχι και διπλωματική νότα, για έναν έλεγχο…)