Τρομοκρατική πράξη η ανατίναξη του ισραηλινού λεωφορείου στο Μπουργκάς


www.echedoros-a.gr

Ιούλιος 18, 2012.

«Το περιστατικό στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς είναι μια καθαρή τρομοκρατική πράξη με όλες τις συνέπειες.

Η ισχυρή έκρηξη που ανατίναξε το τουριστικό λεωφορείο είχε ως αποτέλεσμα  να σκοτωθούν αρκετά άτομα, τα οποία διαμελίστηκαν και εκτοξεύτηκαν στον περίγυρο χώρο.


Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα ασφαλείας Ιβάν Μπογιατζίεφ, έχουν θανατωθεί πολλά άτομα και πολλοί από τους τραυματίες δεν θα κατορθώσουν να επιβιώσουν.
«Είναι ένα βαρύ τρομοκρατικό χτύπημα και δεν μπορεί να έγινε από Βουλγάρους», είπε ο ίδιος.

(Απόπειρα για ανατίναξη άλλου λεωφορείου με ισραηλινούς είχε γίνει τον Ιανουάριο όπως το είχαμε καταγράψει)

τρομοκρατικό κτύπημα στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας- www. echedoros-a.gr

Υπήρχε προειδοποίηση από τον Ιανουάριο


«Το κακό είναι», συνεχίζει το βουλγαρικό δημοσίευμα του Φόκους- «ότι οι ειδικές υπηρεσίες μας είχαν προειδοποιηθεί από τον περασμένο Ιανουάριο ότι αναμένεται τρομοκρατική πράξη κατά ισραηλινών πολιτών στη συναγωγή, στην πρεσβεία ή στην τουριστική βιομηχανία στο σύνολό της- δεν είχε σαφώς προσδιοριστεί.

»Στη συνέχεια οι ειδικές υπηρεσίες μας ανέλαβαν δράση. Τότε όλα πήγαν καλά. Τώρα το λεωφορείο ανήκε σε ισραηλινή εταιρεία και η ιδιωτική εταιρεία δεν είχε σκεφτεί να ζητήσει από τις ειδικές υπηρεσίες έλεγχο.

Αν αυτό είχε γίνει θα είχαμε προλάβει το κακό. Θα είχε αποτραπεί  η έκρηξη του μηχανισμού»

 Το Ισραήλ έτοιμο να στείλει γιατρούς στη Βουλγαρία

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Αβιγκνόρ Λίμπερμαν σχεδιάζει έκτακτη συνεδρίαση για τη βομβιστική επίθεση σε λεωφορείο με τουρίστες του Ισραήλ. Επίσης το ισραηλινό ΥΠΕΞ δημιούργησε ένα επιχειρησιακό  αρχηγείο.

Ήδη από το αεροδρόμιο ‘Μπεν Γκουριόν’ του Τελ Αβίβ έχει σταλεί αεροπλάνο στη Βουλγαρία με γιατρούς και προσωπικό ειδικών υπηρεσιών.


Καταδίκη από ΗΠΑ

 Οι ΗΠΑ καταδίκασαν την επίθεση κατά του λεωφορείου που μετέφερε ισραηλινούς τουρίστες, κυρίως, παιδιά.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν έντονα τέτοιες επιθέσεις εναντίον αθώων θυμάτων, όπως είναι τα παιδιά», δήλωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου που πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα προσεύχεται για τα θύματα.

--