Σκόπια: Το επίθετο «μακεδονικός» επιστρέφει στις εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής


 

Αύγουστος 30, 2012.

Σκόπια.

Το επίθετο «μακεδονικός»  (τα εισαγωγικά στο σλαβικό κείμενο)  επιστρέφει στην έκθεση αξιολόγησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη χώρα.

Αυτό υποστηρίζει  η εφημερίδα Νόβα Μακεντόνια η οποία επικαλείται  διπλωμάτες του Υπουργείου Εξωτερικών.


Η έκθεση, η οποία γνωστοποιείται συνήθως τον Οκτώβριο αναφέρει ότι σε μεγάλο βαθμό έχουν ολοκληρωθεί τα κριτήρια τα οποία απαιτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Έπειτα από υψηλό διάλογο μεταξύ των Σκοπίων και των Βρυξελλών έχουν συνταχθεί έξι συμπεράσματα σε έναν ειδικό κατάλογο αρμοδιοτήτων σε πέντε βασικούς τομείς: το κράτος δικαίου,  η μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, η ελευθερία των μέσω ενημέρωσης, η μεταρρύθμιση του εκλογικού κώδικα και μια λειτουργική ικανότητα στην οικονομία της αγοράς.

Στην έκθεση αναφέρεται ρητά ότι  για την ημερομηνία έναρξης των διαπραγματεύσεων και την είσοδο των Σκοπίων στην ΕΕ, πρέπει να επιλυθεί πρώτα το ζήτημα της ονομασίας της χώρας καθώς και οι διμερείς διαφωνίες με την Ελλάδα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις για τη δρομολόγηση μιας τέτοιας εξέλιξης θα υπάρξει υποστήριξη των βασικών συντελεστών της ΕΕ- Γερμανίας και Γαλλίας, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr