«Οι Αλβανοί στα Σκόπια θα χρησιμοποιούν τη γλώσσα, τη σημαία και τον εθνικό ύμνο της Αλβανίας»



Οκτώβριος 5, 2012.

Επιτεύγματα των Αλβανών στα Σκόπια από το 2001 μέχρι σήμερα είναι   η ασφάλειά τους, το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τη γλώσσα, τη σημαία και τον εθνικό ύμνο της Αλβανίας, είπε ο αναπληρωτής πρόεδρος του αλβανικού κόμματος των Σκοπίων DUI, Ταλάτ Τζαφέρι και πρόσθεσε ότι τώρα οι Αλβανοί έχουν στο χέρι τους όλους τους συνταγματικούς μηχανισμούς για τη διασφάλιση του μέλλοντός τους στα Σκόπια.

Στις δηλώσεις του αυτές αντέδρασαν σκληρά βουλευτές των άλλων αλβανικών κομμάτων που τόνισαν ότι δεν είναι τα πράγματα όπως τα παρουσιάζει ο Τζαφέρι.

Παράλληλα η Σλαβική αντιπολίτευση κατηγόρησε το αλβανικό κόμμα DUI -που βρίσκεται στην Κυβέρνηση-για κατάχρηση της αλβανικής γλώσσας, της αλβανικής σημαίας και του αλβανικού εθνικού ύμνου σε τελετές που δεν αρμόζουν να γίνεται η χρήση αυτή.

Ο Ταλάτ Τζαφέρι- σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα- οι Αλβανοί θα τα χρησιμοποιούν συνεχώς.

«Η αλβανική γλώσσα, η αλβανική σημαία και ο αλβανικός εθνικός ύμνος είναι ίδια για όλους τους Αλβανούς όπου και αν βρίσκονται και στα Σκόπια θα χρησιμοποιούνται όπου πρέπει να χρησιμοποιούνται όπως καθορίζεται από το Σύνταγμα, που τροποποιήθηκετο 2001», είπε.
-

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr