Κύπρος: Συνελήφθη άνδρας για σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης



Οκτώβριος 5, 2012.

Λευκωσία.

Σουηδός πολίτης, λιβανικής καταγωγής, ο Χοσάμ Ταλέμπ Γιακούμπ, συνελήφθη στην Κύπρο για σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον Ισραηλινών τουριστών, αλλά αρνείται τις κατηγορίες.


Ο εισαγγελέας  έχει απαγγείλει οκτώ κατηγορίες εναντίον του Γιακούμπ, συμπεριλαμβανομένης της πρόθεσης να εκτελέσει εγκληματική πράξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, όπως σημειώνει το πόρταλ ‘Suisinfo’.

Ο κρατούμενος θα παραμείνει υπό κράτηση εν αναμονή της διαδικασίας επανεξέτασής του στις 25 Οκτωβρίου. Ο Γιακούμπ συνελήφθη λίγες ημέρες πριν από την επίθεση αυτοκτονίας στη βουλγαρική πόλη του Μπουργκάς, κατά την οποία σκοτώθηκαν πέντε Ισραηλινοί και ο Βούλγαρος οδηγός του τουριστικού λεωφορείου.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου ο Σουηδός λιβανικής καταγωγής είναι μέλος της «Χεζμπολάχ» και προτίθεται να χρησιμοποιήσει το ίδιο  ‘modus operandi’ με το δράστη της επίθεσης αυτοκτονίας στο Μπουργκάς.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr