«Ο Βούλγαρος πρόεδρος έχει ‘παλάτι’ στην Χαλκιδική»


Οκτώβριος 17, 2013.

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρόσεν Πλεβνέλιεφ έχει αγοράσει μία οικία πολυτελείας των 700 χιλιάδων ευρώ, με καταβολή μετρητών, στην ελληνική χερσόνησο της Χαλκιδικής, δημοσιεύει η νοτιοσλαβική εφημερίδα Dnevnik.


Η εφημερίδα επικαλείται αναφορά της βουλγαρικής τηλεόρασης TV7 που σύμφωνα με τα ελληνικά αρχεία η σύμβαση αγοράς συνάφθηκε το 2007.  Σύμφωνα με τις νομικές διαδικασίες στη Βουλγαρία για κάθε εξαγωγή χρημάτων πάνω από 10.000 λέβα πρέπει να αποδειχθεί η προέλευση των χρημάτων και ο φορολογούμενος να πληρώσει τους φόρους που αναλογούν.

Στην περίπτωση του Βούλγαρου προέδρου τα ερωτήματα παραμένουν ανοιχτά, και ο ίδιος σιωπά σχετικά με τους ισχυρισμούς του δημοσιεύματος.

Η επαλήθευση των στοιχείων μπορεί να γίνει, αλλά μόνο με απόφαση του υπουργού Οικονομικών.

Στο μεταξύ ο ηγέτης του «Βουλγαρία χωρίς Λογοκρισία», Νικολάι Μπαρέκοφ- Николай Бареков, παρουσίασε έγγραφα που ενοχοποιούν τον Ρόσεν Πλεβνέλιεφ ότι εμπλέκεται σε εγκληματικές πράξεις, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr