«Η Τουρκία έχασε το ενδιαφέρον της για ένταξη στην ΕΕ»

«Ανεύθυνη η στάση των ευρωπαϊκών χωρών έναντι της Τουρκίας» είπε ο Αρίντς (δ)

Οκτώβριος 17, 2013.

Προύσα.

Ο πολίτες της Τουρκίας έχουν χάσει το ενδιαφέρον για ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτό δήλωσε ο Τούρκος αναπληρωτής πρωθυπουργός Μπουλέντ Αρίντς.


«Στον τουρκικό λαό έπεσε αισθητά το ενδιαφέρον για ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εάν παλαιότερα αυτή η προοπτική είχε υποστηριχθεί, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, με το 75 % του πληθυσμού, τώρα το επίπεδο αυτό έχει πέσει στο 18-20%», είπε ο Μπουλέντ Αρίντς κατά τη διάρκεια εορταστικής τελετής στην πόλη της Προύσας.

Σύμφωνα με τον Τούρκο αναπληρωτή πρωθυπουργό αυτό αποτελεί μια πραγματικότητα που δεν ευθύνεται  η τουρκική κοινωνία αλλά η ίδια η Ευρώπη.

«Το φταίξιμο γι’ αυτό δεν είναι δικό μας. Αιτία είναι η ανεύθυνη συμπεριφορά των ευρωπαϊκών χωρών που προσπαθούν συνεχώς να αυξήσουν τα εμπόδια στο δρόμο της Τουρκίας», είπε.

Οι δηλώσεις έγιναν με αφορμή την κριτική στάση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρόοδο της χώρας, κατά την οποία επικρίνεται η Τουρκία για ανελευθερία της έκφρασης και τις βίαιες καταστολές κατά των διαδηλωτών.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr