Αίγυπτος: Αναβλήθηκε η δίκη του Μόρσι για το νέο έτος


Ο Μόρσι οδηγείται στη φυλακή μετά την αναβολή της δίκης

Νοέμβριος 4, 2013.

Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι κλείστηκε στην φυλακή Μποργκ αλ Αράμπ, κοντά στην Αλεξάνδρεια, μετά την απόφαση του Ποινικού Δικαστηρίου του Καΐρου να αναβάλει τη δίκη του, καθώς και σε μια σειρά ηγετών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας,  για τις 8 Ιανουαρίου του επόμενου έτους, έπειτα από την επεισοδιακή εμφάνισή τους ενώπιον του δικαστηρίου τη Δευτέρα.


Ο Μόρσι αμφισβήτησε από την πρώτη στιγμή το δικαστήριο φωνάζοντας «κάτω ο στρατιωτικός νόμος» και περιέγραψε τον εαυτό του ως πρόεδρο «νόμιμο» για τη χώρα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Η διαδικασία της δίκης ξεκίνησε μετά την άφιξη του Μόρσι στην έδρα του Δικαστηρίου τη Δευτέρα το πρωί, εν μέσω κλίματος συναγερμού, αφού ελήφθησαν προληπτικά μέτρα ασφαλείας  από το στρατό και την αιγυπτιακή αστυνομία.

Ο Μόρσι με άλλους δεκατέσσερις ηγέτες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας κατηγορείται για υποκίνηση σε βία.

Ο Μόρσι δήλωσε «αρνούμαι να κριθώ από το δικαστήριο αυτό» και τόνισε ‘να τελειώσει αυτή η φάρσα’ και να τον αφήσουν να φύγει να συνεχίσει το έργο του ως πρόεδρος της χώρας.

Αξιωματούχοι είπαν ότι ο Μόρσι αντέδρασε όταν ο δικαστής τον αποκάλεσε ‘εναγόμενο’. Φέρεται να είπε ο Μόρσι: « Είμαι ο Δρ Μοχάμεντ Μόρσι, πρόεδρος της Αιγυπτιακής Δημοκρατίας. Είμαι ο νόμιμος πρόεδρος της Αιγύπτου».

Έξω από το δικαστήριο οπαδοί του προέβησαν σε διαδηλώσεις. Εντάσεις δημιουργήθηκαν και σε άλλα σημεία τη πόλης και οι αρχές ανέφεραν για τέσσερις τραυματίες διαδηλωτές.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr