Συρία: Σκοτώθηκε Ιρανός στρατιωτικός διοικητής σε μάχη με τους αντάρτες




Το Ιράν δεν έχει δηλώσει επίσημα τη συμμετοχή του στον πόλεμο της Συρίας

Νοέμβριος 4, 2013.

Σκοτώθηκε ο διοικητής των Φρουρών της Ιρανικής Επανάστασης σε μάχες μεταξύ του συριακού στρατού και μαχητών της αντιπολίτευσης στην πρωτεύουσα της Συρίας, Δαμασκό, σύμφωνα με το πρακτορείο Mehr.


Το πρακτορείο ανέφερε ότι  οι Μουχάμαντ Τζαμάλι Ζάντεχ  του Σώματος της Ιρανικής Επαναστατικής Φρουράς της επαρχίας Κερμάν, στο νοτιοανατολικό Ιράν, σκοτώθηκε τις τελευταίες ημέρες από τα χέρια «τρομοκρατών και Ουαχαμπιστών».

Το δημοσίευμα δεν επιβεβαιώθηκε από ανεξάρτητη πηγή.

Το Mehr αναφέρει ότι ο Ιρανός διοικητής δεν πήγε στη Συρία ως απεσταλμένος  της Ιρανικής Επανάστασης αλλά ως εθελοντής για την υπεράσπιση του ιερού τεμένους Sayeda Zeinab, στα νότια προάστια της Δαμασκού.

Τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή γύρω από τα τζαμί είχαν γίνει σφοδρές μάχες. Το σώμα του Ιρανού στρατιωτικού μεταφέρθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Δυτικοί διπλωμάτες, ισχυρίζονται ότι το Ιράν, σύμμαχος του Προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, έχει προσφέρει στη Συρία δισεκατομμύρια δολάρια ως βοήθεια και μια σειρά μυστικών στρατιωτικών συμβούλων, σημειώνει το αραβικό Σκάι Νιουζ.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr