Ουκρανία: Η κυβέρνηση θα περικόψει τις συντάξεις κατά 50 τοις εκατό


...θα πάνε στα 80 δολάρια το μήνα

Μάρτιος 6, 2014.

Η ουκρανική κυβέρνηση σκοπεύει από το Μάρτιο να μειώσει τις συντάξεις κατά 50% για τη βελτιστοποίηση των δημοσιονομικών δαπανών, γράφει η εφημερίδα «Κόμμερσαντ της Ουκρανίας», επικαλούμενη το υπουργείο Οικονομικών της χώρας και το αντίστοιχο σχέδιο που διατέθηκε προς δημοσίευση.


Το έγγραφο αναφέρει ότι σοβαρές περικοπές στις δαπάνες θα αφορούν κυρίως στο κοινωνικό κράτος. Οι νέες ουκρανικές αρχές έχουν επανειλημμένα δηλώσει τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας.

Ο πρωθυπουργός της προσωρινής κυβέρνησης, Αρσένι Γιατσένγιουκ, είπε νωρίτερα ότι η κατάσταση είναι σοβαρή, τα ταμεία είναι άδεια και δεν θα καταβληθούν οι δημόσιες δαπάνες κατά τις επόμενες εβδομάδες.

Σημειώνεται ότι η μέση σύνταξη στην Ουκρανία είναι 160 δολάρια ΗΠΑ.

Στην Ουκρανία στις 22 Φεβρουαρίου έγινε μια αλλαγή της κυβέρνησης, που έχει σημεία ενός πραξικοπήματος. Η Βερχόβνα Ράντα του ανατραπέντος προέδρου, Βίκτορος Γιανουκόβιτς από την εξουσία, άλλαξε το σύνταγμα για τα καθήκοντα του προέδρου.

Μια σειρά από περιοχές στην ανατολική  και νότια Ουκρανία, καθώς και στη Κριμαία, δεν αναγνωρίζουν τη νομιμότητα των αποφάσεων της Βερχόβνα Ράντα, πιστεύουν ότι παράνομα εκδιώχθηκε ο πρόεδρος Γιαννουκόβιτς και αποφάσισαν να διοργανώσουν δημοψήφισμα για το μέλλον των περιοχών τους, σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr