Φιλο-ρωσικές ομάδες ανακήρυξαν την «Δημοκρατία της Οδησσού»


«πόλεμος παραπληροφόρησης»




Τα πρακτορεία ειδήσεων μεταδίδουν την είδηση της "Λαϊκής Δημοκρατίας της Οδησσού", σήμερα το απόγευμα

Απρίλιος 16, 2014.

Φιλο-ρωσικές αυτονομιστικές ομάδες διακήρυξαν την Τετάρτη τη δημιουργία της «Δημοκρατίας της Οδησσού» στην ουκρανική πόλη της Μαύρης Θάλασσας, μέσω τοπικής ιστοσελίδας στο διαδίκτυο.


«Σήμερα ανακηρύττουμε τη Λαϊκή Δημοκρατία της Οδησσού, η κυριαρχία της πόλης  ανήκει αποκλειστικά στους κατοίκους αυτής της περιοχής» ανέφεραν οι φιλο-ρωσικές αυτονομιστικές ομάδες στην ανακοίνωσή τους, όπως σημειώνει το ρουμανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ιστοσελίδα της πόλης Οδησσού αρνείται το δημοσίευμα για τη 'Δημοκρατία της Οδησσού'


Αντίθετα, η ενημερωτική ιστοσελίδα της πόλης της Οδησσού αναφερόμενη στο θέμα σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Ρωσικά μέσα ενημέρωσης συνεχίζουν να διαδίδουν πληροφορίες σχετικά με τη δημιουργία της «Λαϊκής Δημοκρατίας της Οδησσού», παρά την ανάκληση της είδησης.

Έτσι σήμερα, αυτή η είδηση κυκλοφόρησε σχεδόν σε όλα τα δημοφιλή ειδησεογραφικά πρακτορεία και ηλεκτρονικά πόρταλ όπως είναι το Ria Novosti, RT, MKВзгляд, Вести.Ru κ.α.

Οι αυτονομιστές στην πόλη δήλωσαν ότι θα κλείσουν τους δρόμους της πόλης από το απόγευμα, αλλά οι ακτιβιστές του αντί-μαϊντάν που ρωτήθηκαν έδειξαν να αγνοούν αυτήν την πληροφόρηση μέχρι αυτήν την ώρα, σημειώνει το ουκρανικό δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr